Δεν έχουν μείνει πολλά να γράψουμε για τον τρομερό Απόστολο Σίσκο που με κάθε εμφάνισή του κάνει περήφανη όλη την Ελλάδα. Με 1:58.04 στον 2ο ημιτελικό κατέκτησε τη 12η θέση στον κόσμο. Μπορεί να μην του βγήκε η υπέρβαση για να μπει στο μεγάλο τελικό, αλλα μετά από μία πολύ δύσκολη περίοδο επέστρεψε στις επιδόσεις που αρμόζουν στο ταλέντο του και τη δουλειά που έχει κάνει.

Ο Σίσκος για την κούρσα του ημιτελικού τόνισε: «Τον στόχο μου τον πέτυχα το πρωί, στον ημιτελικό ήθελα να είμαι πιο απελευθερωμένος. Δε μου βγήκε τόσο καλά η κούρσα, στο δεύτερο μισό δεν μπόρεσα να κάνω την αλλαγή στο ρυθμό όπως το πρωί. Ίσως επειδή ήταν λίγο πιο βράδυ, δεν έχω συνηθίσει σε αργές κούρσες το απόγευμα. Δεν παύει όμως να είναι μία πολύ καλή εμφάνιση συνολικά, 12ος στον κόσμο δεν είναι και λίγο, είμαι πολύ χαρούμενος με την παρουσία μου».

Για την διαφορά που είχαν στο μυαλό οι δύο κούρσες του αλλά και για τα εφόδια που πήρε για το μέλλον και τις επόμενες μεγάλες κούρσες στο παγκόσμιο της Ντόχα το 2024 και στους Ολυμπιακούς του Παρισιού το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, είπε: «Σίγουρα είναι πολύ διαφορετικός αγώνας ο ημιτελικός γιατί είσαι απαλλαγμένος από το άγχος του προκριματικού, υπάρχει όμως πίεση. Και μόνο που σε παρουσιάζει ένας εκφωνητής έχεις άλλη πίεση και άλλη ψυχολογία. Δεν είναι εύκολο να δώσεις το 100% του εαυτού σου, εκεί πρέπει να δείξεις ποιος είσαι. Ήρθα στο παγκόσμιο και για να πάρω όλες αυτές τις εμπειρίες, όσο προχωράω μαθαίνω και περισσότερα».

Η χρονιά του έφηβου κολυμβητή όμως δεν τελειώνει εδώ, αφού μεταξύ 4-9 Σεπτεμβρίου θα αγωνιστεί στην τελευταία διεθνή διοργάνωση της ηλικιακής του κατηγορίας, το παγκόσμιο εφήβων στη Νετάνια: «Από εδώ και πέρα έχω το παγκόσμιο εφήβων στο Ισραήλ, σίγουρα με το που θα γυρίσω θέλω να κάνω μία καλή αποκατάσταση και μετά συνεχίζουμε προπονήσεις», ενώ για το αν θα κάνει μερικές μέρες διακοπές, πρόσθεσε: «Διακοπές φέτος δεν έχει όπως και πέρυσι. Είναι τα τρία χρόνια της ζωής μου που ξέρω ότι πρέπει να δουλέψω πολύ, το έχω αποδεχτεί και είμαι εντάξει με αυτό».

Με την κούρσα του ημιτελικού ο Σίσκος ολοκλήρωσε την ατομική του παρουσία στη Φουκουόκα και θέλησε να την αφιερώσει την στους ανθρώπους που τον στήριξαν στα δύσκολα: «Αφιερώνω αυτή την παρουσία σε όλους όλους κατάφεραν με την προσπάθειά τους να με εντάξουν πάλι σε αγωνιστική δράση. Με το πρόβλημα που είχα αν δεν υπήρχαν αυτοί δίπλα μου δε θα ήμουν εδώ αυτή τη στιγμή. Σίγουρα στους γονείς μου, είναι οι πρώτοι που τους αφιερώνω αυτή την εμφάνιση, παλεύουν καθημερινά για το όνειρό μου. Επίσης στον προπονητή μου Τάσο Παπαδόπουλο, τον γιατρό μου Κωνσταντίνο Δημητρακά και τους φυσικοθεραπευτές μου Γιώργο Τελίδη και Γιώργο Πεντέρη που έδωσαν τα πάντα για να είμαι εδώ. Τους ευχαριστώ πολύ. Ελπίζω να με βλέπουν όλοι από την Ελλάδα και να είναι χαρούμενοι».