Με 3:47.57 η ελληνική ομάδα κατέκτησε την 14η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα και βρίσκεται εντός των 16 πρώτων ομάδων που προσωρινά βρίσκονται εντός Ολυμπιακής πρόκρισης.

Η μεικτή σκυταλοδρομία 4Χ100μ μεικτή (δύο ανδρών και δύο γυναικών) ήταν μία από τις τρεις σκυταλοδρομίες που είχε στείλει η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του Τόκιο μετά από μία τρομερή κούρσα πρόκρισης στο Ακρόπολις του 2021 που κρίθηκε στα εκατοστά του δευτερολέπτου. Στο Τόκιο η τετράδα των Απόστολου Χρήστου, Κωνσταντίνου Μερετσόλια, Άννας Ντουντουνάκη και Νόρας Δράκου είχε τερματίσει 11η με πανελλήνιο ρεκόρ 3:44.77.

Με νέα σύνθεση κατά το ήμισυ η χώρα μας έδειξε στη Φουκουόκα ότι έχει τις δυνατότητες να εξασφαλίσει και πάλι την Ολυμπιακή πρόκριση. Ο Απόστολος Χρήστου έκανε την αρχή με 52.99 στο ύπτιο ισοφαρίζοντας το φετινό του ρεκόρ στην απόσταση, ακολούθησε ο Γιώργος Ασπουγαλής στο πρόσθιο με 1:01.30 που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ με flying start, συνέχισε η Άννα Ντουντουνάκη με 57.40 στην πεταλούδα (2ος καλύτερος χρόνος με flying start μετά το 57.05 του πανελλήνιου ρεκόρ στο Τόκιο) και την κούρσα ολοκλήρωσε η Μαρίλεια Δρασίδου με το αξιόλογο 55.88 στο ελεύθερο.

Πλέον για την σφράγιση της πρόκρισης η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει έναν καλό χρόνο και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα το Φεβρουάριο, δεδομένου ότι την Ολυμπιακή πρόκριση θα πάρουν απευθείας οι τρεις πρώτες ομάδες στη Φουκουόκα και βάσει χρόνου οι 13 καλύτερες ομάδες από τα συνδυαστικά αποτελέσματα σε Φουκουόκα και Ντόχα.

Σε σχέση με τις 16 ομάδες των Ολυμπιακών του Τόκιο βελτιωμένη ήταν η Κίνα και η Ιαπωνία ενώ στο παιχνίδι της πρόκρισης μπήκαν η Σουηδία και η Κορέα. Η Ελλάδα βρέθηκε  πάνω από τη Βραζιλία, την Ουγγαρία και το Ισραήλ που είναι από τις βασικές αντιπάλους βάσει χρόνου.

Προκριματικός μεικτής 4Χ100μ μεικτή