ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ 2023 – Ο απολογισμός της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στο #AQF24: «Νιώθω γεμάτη και περήφανη»!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Με μεγάλη εμπειρία προκλήσεων, μία 5η και μία 6η θέση στον κόσμο (σε Ελεύθερο & Τεχνικό σόλο) και αξιοπρεπέστατες εμφανίσεις στο ντουέτο με την Σοφία Μαλκογεώργου επιστρέφει στην Ελλάδα η πολυδιακεκριμένη Ευαγγελία Πλατανιώτη, με την Χάλκινη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2022 να κάνει τον απολογισμό της Φουκουόκα μέσω του #Aquafeed24, ολοκληρώνοντας έτσι την 7η συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Για τις τεχνικές λεπτομέρειες που καθόρισαν τα αποτελέσματα των τελικών…

«Στο σόλο πραγματικά ήταν πολύ κρίμα για το πως χάθηκαν τα μετάλλια γιατί το αξίζαμε και με το παραπάνω. Στο τεχνικό δόθηκε bm γιατί υποτίθεται έπιασα τον κατακόρυφο άξονα σε μια κίνηση που είχα δηλώσει ότι θα είμαι εκτός άξονα. Το είδαμε στο βίντεο και η κίνηση ήταν εκτός άξονα. Δεν κάναμε ένσταση γιατί μας είπαν ότι μετά θα επηρέαζε και τις επόμενες εμφανίσεις μας. Το μετάλλιο στο τεχνικό solo χάθηκε στην ουσία χωρίς να υπάρχει αυτό το bm. Το feedback που είχα από την προπονήτρια μου αλλά και από της Ισπανίδες προπονήτριες ήταν καλύτερο από το ίδιο το μετάλλιο… Για το λόγο αυτό νιώθω γεμάτη και περήφανη. Στο τεχνικό ήταν μια κίνηση στην τελευταία άσκηση όπου μας στοίχισε παίρνοντας bm. Είχαμε αρκετά καλή εμφάνιση παρόλα αυτά το bm που δόθηκε ήταν αρκετό για να μας κατεβάσει θέσεις».

Για την απουσία στήριξης και τις προκλήσεις στα προγράμματα του σόλο…

«Στο ελεύθερο σόλο όπως ανέφερα πρόσφατα και γενικότερα στο σόλο δεν είχα καμία στήριξη. Έψαχνα μόνη μου για χορηγούς μέχρι τελευταία στιγμή για να μπορέσω να συνεργαστώ με την κορυφαία Άννα Τάρες. Πίστευα και πιστεύω παρά πολύ στον εαυτό μου και τις δυνατότητες μου. Όμως όλα χρειάζονται το χρόνο τους για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εγώ κατάφερα να βρω τους χορηγούς μου ένα μήνα πριν από τον αγώνα και ολοκλήρωσα την χορογραφία μου, όχι μια εβδομάδα πριν όπως εσφαλμένα είπα από κεκτημένη ταχύτητα… αλλά μια ημέρα πριν αναχωρήσω για Ιαπωνία! Έδωσα το 100% μου, πήγε παρά πολύ καλά.. αλλά ακόμη το πρόγραμμα δεν ήταν έτοιμο επάνω μου. Έτσι στο τέλος του προγράμματος υπήρξαν δυο ατέλειες όπου μου στοίχησαν το μετάλλιο. Η βαθμολογία που είχα από τους κριτές τόσο στο τεχνικό όσο και στο ελεύθερο ήταν μέσα στα μετάλλια και ήταν αρκετά υψηλή. Τα bm των controllers ήταν αυτά που καθόρισαν το αποτέλεσμα».

Ο επίλογος του ντουέτου και της διοργάνωσης…

«Στον τελικό του ελεύθερο ντουέτου κάναμε πολύ καλή εμφάνιση, η προπονήτρια μας ήταν πολύ ευχαριστημένη. Τα basemarks του προκριματικού τα είδαμε και δουλέψαμε πάνω σε αυτά αλλά τα σημερινά κατά την άποψη μας είναι εσφαλμένα, καθώς αυτά που υποστήριξαν δεν τα είδαμε πουθενά ούτε ακόμη και όταν ζητήσαμε να δούμε το βίντεο από τους controllers. Είμαστε ευχαριστημένες από την προσπάθεια μας, γνωρίζοντας ότι τα δώσαμε όλα. Ήταν μια δύσκολη χρόνια με πολλά προγράμματα τα οποία είχαμε να δουλέψουμε και σίγουρα όλο αυτό το κάνει ακόμη πιο δύσκολο. Δεν ήταν μόνο για εμάς όμως δύσκολο… είδαμε πολλές ανατροπές. Χώρες που δεν ήταν ποτέ στα μετάλλια πήραν μετάλλιο. Χώρες που πήγαιναν για μετάλλιο το έχασαν μέσα από τα χέρια τους. Ήταν πολύ έντονο όλο αυτό, κουραστικό και στρεσογόνο. Ήταν μια δυνατή εμπειρία για να δουλέψουμε και να προσαρμόσουμε τις χορογραφίες μας στα νέα δεδομένα. Ήταν μια διοργάνωση στην οποία μάθαμε πολλά και αυτό μας δίνει ακόμη περισσότερο κίνητρο για να γίνουμε ακόμη καλύτερες».

 

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA