Ο προπονητής της Νόρας Δράκου από την επιστροφή της στην Πάτρα και μετά, Λευτέρης Μήτρακας, δεν θα μπορούσε παρά να είναι απόλυτα ευχαριστημένος και περήφανος από την εμφάνιη της αθλήτριάς του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα.

Μας μετέφερε αρχικά το πως ήταν να βλέπει από την τηλεόραση την… έκβαση του σχεδασμού μίας ολόκληρης χρονιάς, αφού το πανελλήνιο ρεκόρ ήταν στους άμεσους στόχους του διδύμου: «Είναι αρκετά δύσκολο και αγχωτικό να παρακολουθείς τις προσπάθειες της αθλήτριάς σου από τόσο μακριά! Τα δευτερόλεπτα μέχρι να βγουν τα επίσημα αποτελέσματα ήταν το στρες πολύ μεγάλο, όταν είδα το 27.87 ανατρίχιασα και συγκινήθηκα, άρχισα να φωνάζω μόνος μου. Ήταν τρομερό αυτό το συναίσθημα».

Ο Μήτρακας μας έκανε μία ανασκόπηση της εμφάνισης της Δράκου από τη δική του οπτική γωνία, από την κούρσα του προκριματικού τα ξημερώματα Τετάρτης 26/7 στην Ελλάδα μέχρι το μεσημέρι γιορτής της ίδια μέρας: «Ξεκινήσαμε σχετικά καλά στον προκριματικό, αν και πίστευα ότι μπορούσε να τα πάει ακόμα καλύτερα. Με την πρόκριση στα ημιτελικά έφυγε ένα μεγάλο άγχος, ήταν ο πρώτος μεγάλος στόχος. Το απόγευμα ήμουν σίγουρος ότι θα κολυμπήσει πολύ καλύτερα, είχα πίστη για το πανελλήνιο ρεκόρ, ξέρω το χαρακτήρα της Νόρας και τι αθλήτρια είναι. Ήμουν σίγουρος ότι μπορεί να κάνει κάτι καλό. Είμαι 100% ευχαριστημένος Ο σχεδιασμός της χρονιάς βγήκε και μάλιστα εκεί που έπρεπε».

«Το να μπαίνεις σε έναν ημιτελικό παγκοσμίου και να κάνεις ένα πανελλήνιο ρεκόρ, δηλαδή την υπέρβαση, σε μία -κατά τα ψέματα- προχωρημένη ηλικία για πρωταθλητισμό, προσωπικά με κάνε μόνο περήφανο. Αξίζει θαυμασμό, είναι πολύ άξια. Από εδώ και πέρα έχουμμε συνέχεια με τα 50μ ελεύθερο και τα 100μ ύπτιο στη σκυταλοδρομία και για μένα στόχος είναι άλλα δύο πανελλήνια ρεκόρ. Και δεν σταματάμε εδώ».