Η τρομερή Νόρα Δράκου ήρθε στη Φουκουόκα με την 17η επίδοση στις λίστες συμμετοχής και όχι μόνο μπήκε στον ημιτελικό, άλλα έφτασε μέχρι την 11η θέση και 0.13 μακριά από την πρόκριση στο μεγάλο τελικό. Όλα αυτά με ένα νέο μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ με 27.87 στα 31 της χρόνια.

Στις πρώτες της δηλώσεις για το #AQF24, το μοναδικό ελληνικό μέσο στη μεικτή ζώνη στην Ιαπωνία, η Ελληνίδα δήλωσε τα εξής: «Χάρηκα πάρα πάρα πολύ! Μέσα μου είχα μία κρυφή ελπίδα ότι θα μπω τελικό και μπήκα στην κούρσα με αυτό το σκεπτικό. Είπα στον εαυτό μου να τα δώσει όλα γιατί δεν είχα να χάσω τίποτα, μόνο να κερδίσω, μιας και θεωρώ ήδη επιτυχημένη την παρουσία μου στη διοργάνωση. Δε θα άλλαζε κάτι ουσιαστικό αν έμπαινα ή αν δεν έμπαινα τελικό. Μάλιστα οταν μπήκα στον αγώνα ένιωσα μουδιασμένη στις πρώτες τρεις ποδιές και εκεί σε κλάσματα δευτερολέπτου σκέφτηκα “πας για τελικό” και το άλλαξα. Η προπόνησή μου έδειχνε ότι μπορούσα να κολυμπήσω κάτω από το 27.90. Πάλι δεν έκανα μία τέλεια κούρσα, μπορεί να ήταν 27.80-27.82 αν πήγαιναν όλα τέλεια, αλλά λίγη σημασία έχει αυτό. Το ότι ξεπέρασα τον εαυτό μου στα 31 μου ενάντια σε όλους και σε όλα που μου λένε σταμάτα, κάνε κάτι άλλο με τη ζωή σου, είναι το μεγαλύτερο μου κέρδος. Πρώτη φορά πανηγύρισα κάτι τόσο πολύ χωρίς να έχω μπει τελικό».

Για την καθιερωμένη αφιέρωση του ρεκόρ, τα πράγματα για την ίδια είναι συγκεκριμένα: «Το ρεκόρ το αφιερώνω στην ομάδα μου στην Πάτρα, στον προπονητή μου, Λευτέρη Μήτρακα και το γυμναστή μου, Γιάννη Σεφερλή, στην οικογένειά μου που συνεχίζει και με στηρίζει σε ό,τι τρέλα έχω στο κεφάλι μου. Επίσης, στην ομάδα μου, τον ΠΑΟ, και τη Speedo που είναι οι μόνοι που συνεχίζουν και πιστεύουν σε εμένα και παλεύουν για μένα. Πραγματικά τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

Η 31χρονη αποδεικνύει πως δεν ζει εκτός πραγματικότητας, γιατί μπορεί να βρίσκεται μακριά, αλλά η σκέψη της είναι πίσω στην Ελλάδα: «Πρέπει να αναφέρω ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή εμείς είμαστε στις διοργανώσεις στο εξωτερικό και κλαίμε από χαρά λόγω επιτυχιών και η Ελλάδα καίγεται. Και το 2021 στους Ολυμπιακούς ίδια εποχή ήταν που είπε ο Γιάννης ο Φουντουλης τη συγγνώμη. Διάβασα και χθες για το καναντέρ και στεναχωρέθηκα πάρα πολύ, υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα από αυτό που ζούμε εδώ πέρα. Η σκέψη μας είναι μαζί με όλους τους ανθρώπους που χάνουν τα σπίτια τους και δίνουν μάχη με τις φλόγες».