Ο Δημήτρης Μάρκος ολοκλήρωσε την παρουσία του στα 200μ ελεύθερο με την 31η θέση και χρόνο 1:48.84, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ο αθλητής από τον Άλιμο δεν έμεινε ευχαριστημένος από τη δεύτερη εμφάνισή του στο παγκόσμιο μετά τα 400μ ελεύθερο (3:49.91 – 19ος) αλλά διατηρεί το κίνητρό του για τις κούρσες που έρχονται: «Σίγουρα δεν είναι ένας χρόνος που με αντιπροσωπεύει, η δουλειά που έχω κάνει θα βγει όμως κάποια στιγμή. Ξέρω πόσο έχω δουλέψει και για τι χρόνους έχω δουλέψει και αυτό μου δίνει κίνητρο και μου διατηρεί θετική τη σκέψη για τη συνέχεια στη Φουκουόκα αλλά και για τον επόμενο αγώνα, το ευρωπαϊκό Κ23. Οι χρόνοι που κολύμπησα και χθες στα 400μ ελεύθερο και σήμερα στα 200μ ελεύθερο είναι αργοί για τις προσδοκίες και τις δικές μου και του προπονητή μου. Παρόλα αυτά δε χωράνε στεναχώριες και δεύτερες σκέψεις, το βλέπουμε σαν προπόνηση, σαν εμπειρία και μαθαίνουμε από τα λάθη μας». 

Για το αν θα έκανε κάτι διαφορετικό στην προετοιμασία του για το παγκόσμιο, ο 22χρονος αθλητής ήταν κατηγορηματικός: «Αν έλεγα ότι θα έκανα κάτι διαφορετικά σημαίνει ότι δεν ήμουν αρκετά έτοιμος για να έρθω, επομένως δε θα έκανα κάτι διαφορετικά. Σε ένα πρωτάθλημα που δεν ξεκίνησε καλά και υπάρχουν κι άλλες κούρσες είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή να μπορέσει να αντιστρέψει την ψυχολογία του και να δείξει έναν καλύτερο εαυτό στις επόμενες κούρσες. Είναι ένα στοίχημα αυτή τη στιγμή για μένα να δείξω έναν πιο αντιπροσωπευτικό εαυτό στα 800μ και τα 1500μ ελεύθερο».

Τα 800μ ελεύθερο θα διεξαχθούν την τρίτη μέρα του πρωταθλήματος και θα είναι η τρίτη διαδοχική μέρα αγώνων και για τον Μάρκο. Για τον παράγοντα της κούρασης από τις προηγούμενες κούρσες ενόψει του προκριματικού των 800μ ελεύθερο (25/7), σχολίασε: «Δε με φοβίζει το σωματικό, ξέραμε εδώ και πολύ καιρό το πρόγραμμα των αγώνων και έχουμε δουλέψει για αυτό, είμαι προετοιμασμένος για τις τρεις διαδοχικές ημέρες αγώνων. Το θέμα είναι να αντιστρέψω την ψυχολογία».

Τα 800μ ελεύθερο ήταν το αγώνισμα στο οποίο είχε πιάσει το Ολυμπιακό όριο για το Τόκιο το 2021 και στο ευρωπαϊκό της Ρώμης πέρυσι είχε σημειώσει ατομικό ρεκόρ με 7:52.60. Στην ερώτηση αν έχει το Ολυμπιακό όριο (7:51.65) στο μυαλό του, απάντησε: «Δε το σκέφτομαι πάρα πολύ το Ολυμπιακό όριο ούτε ήταν ο στόχος μου για το παγκόσμιο, θεωρώ αργά ή γρήγορα θα έρθει. Ο στόχος είναι παντα η βελτίωση και το ατομικό ρεκόρ, το οποιο βέβαια στα αγωνίσματά μου, δεδομένων των χρόνων που έχω, μπορεί να οδηγήσει και σε όριο».