ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ 2023 – Δρασίδου στο AQF24: «Βάπτισμα του πυρός τα 100μ πρόσθιο για να μπω στο κλίμα του παγκοσμίου»

by Παναγιώτης Βότσης

Η Μαρίλεια Δρασίδου έκανε την πρώτη της κούρσα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα στα 100μ πρόσθιο και με χρόνο 1:10.67 κατέκτησε την 40η θέση.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μωραΐτη δεν ήταν ούτε απόλυτα ικανοποιημένη αλλά ούτε και απογοητευμένη από την απόδοσή της και κρατά την καλή αίθηση που είχε για τη συνέχεια, όπως δήλωσε στο #AQF24: «Δεν θα έλεγα ότι βγήκε δύσκολα για πρωί, θεωρώ είχα καλή επαφή με το νερό. Δεν έχω προλάβει να δω τα τεχνικα στοιχεία της κούρσας αλλά στα πρώτα 50μ αισθανόμουν ωραία, στη συνέχεια η αλήθεια είναι ότι κουράστηκα. Είμαι και αδιάθετη αυτές τις μέρες και δε μου βγαίνει πολύ καλά. Ως προς το χρόνο ήθελα πιο κάτω, ήθελα να πάω 1:09, αλλά δεν με πειράζει πολύ που δεν πήγα, ήταν μία κούρσα-βάπτισμα του πυρός για να μπω στο κλίμα του παγκοσμίου».

Φέτος το χειμώνα σημείωσε το ατομικό της ρεκόρ με 1:09.45 και έγινε η 4η πιο γρήγορη όλων των εποχών στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά για την ίδια τα 100μ πρόσθιο δεν ένα αγώνισμα που έχει κατακτήσει απόλυτα: «Είχα πολλή πίεση το προηγούμενο διάστημα, με αγχώνει πολύ το 100άρι, δεν μπορώ να το διαχειριστώ ακόμα στο 100%. Έχω κάνει προπόνηση και για τα 100μ πρόθιο, αλλά το τελευταίο διάστημα λόγω παγκοσμίου εστιάσαμε στα 50μ πρόσθιο και στα 100μ ελεύθερο για τις σκυταλοδρομίες. Σίγουρα θέλει ακόμα καλύτερη προετοιμασία, αλλά κυρίως καλύτερη ψυχολογία από μεριάς μου. Πρέπει να το δουλέψω».

Ως προς τη δεύτερη συμμετοχή της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά τη Βουδαπέστη το 2021, τόνισε: «Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι εδώ, στο δεύτερο παγκόσμιο της καριέρας μου. Πρώτος στόχος ήταν να διαχειριστώ το ταξίδι, το τζετ λαγκ, και να είμαι υγιής κάτι που έχει πάει πολύ καλά. Από εκεί και πέρα θα δείξει στη συνέχεια μέσα στην πισίνα».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA