Ο Δημήτρης Μάρκος σίγουρα έδειξε έναν καλύτερο εαυτό στα 800μ ελεύθερο συγκριτικά με τις προηγούμενες του κούρσες στα 400μ και τα 200μ ελεύθερο, με 7:55.72 όμως δεν ξεπέρασε το φετινό του ρεκόρ, το 7:54.93 από το Φεβρουάριο. Κατέκτησε την 21η θέση στον κόσμο σε ένα παγκόσμιο που το επίπεδο έχει ανέβει κατά πολύ, με δεδομένο ότι στη Βουδαπέστη το 2022 με 8:00.08 ο αθλητής του Αλέξανδρου Μοράρη ήταν 16ος.

Για την κούρσα του στα 800μ ο ίδιος τόνισε στο #AQF24 τα εξής: «Νομίζω πως ήταν καλύτερη κούρσα από τις δύο πρώτες. Ήμουν πιο συγκεντρωμένος και ακολούθησα το σωστό ρυθμό μέχρι κάποιο σημείο. Μετά, στο τελευταίο 200αρι, κουράστηκα και δε βγήκε ο χρόνος που ήθελα. Με βάση όμως τα περάσματά μου κατάφερα να κάνω αυτό που είπα χθες, να βγάλω έναν καλύτερο εαυτό μετά από μία κακή μέρα».

Για την προσέγγιση που έχει επιλέξει να ακολοθήσει ως προς τη διατήρηση της καλής ψυχολογίας αλλά και για την τελευταία κούρσα που του έχει απομείνει στο παγκόσμιο, πρόσθεσε: «Το βλέπω πιο πολύ σαν προπόνηση πλέον το παγκόσμιο, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και ό,τι πάρω από αυτό. Σίγουρα προσπαθώ να μην με επηρεάζει η ψυχολογία και νομίζω ότι τα κατάφερα σε κάποιο βαθμό. Μου άφησε μία θετική εικόνα αυτή η κούρσα, είμαι αισιόδοξος ότι θα αντιστρέψω τα αρνητικά προς όφελός μου. Ευελπιστώ στα 1500μ να είμαι ακόμα καλύτερος. Έχω δύο μέρες ξεκούραση και έχω προετοιμαστεί πιο πολύ από άλλες χρονιές για αυτή την απόσταση, από την αρχή της σεζόν. Είπαμε στην προ-Ολυμπιακή χρονιά να φορτώσουμε παραπάνω προπόνηση. Είναι σημαντική και η παρουσία του Άλκη (Κυνηγάκη) στο γκρουπ, έχουμε βοηθηθεί και οι δύο, εγώ στο αερόβιο και εκείνος στο αναερόβιο».