Μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τις δύο έκτες θέσεις στα 5χλμ. και 10 χλμ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Φουκουόκα, ο Άλκης Κυνηγάκης μίλησε στο #Aquafeed24, υπογραμμίζοντας τις εντυπώσεις του για τις δυο κούρσες, αλλά και τον απαιτητικό και σκληρό δρόμο έως την διοργάνωση της Ιαπωνίας. Ο πέμπτος Ολυμπιονίκης του Τόκιο, παραμένει στην ελίτ του αθλήματος με σταθερά καλές εμφανίσεις στις μεγαλύτερες διοργανώσεις, τονίζοντας στις δηλώσεις του, σημαντικές πληροφορίες για την προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα τον ερχόμενο Μάρτιο, και τις όποιες δυσκολίες αντιμετώπισε το προηγούμενο διάστημα.

Στον απολογισμό του μέσω του #Aquafeed24, ο 25χρονος κολυμβητής στάθηκε στις ψυχολογικές απαιτήσεις των δυο τελευταίων ετών και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε πνευματικά, προπονούμενος με μακροπρόθεσμους στόχους.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, δυστυχώς τα τελευταία δυο χρόνια η προετοιμασία μου δεν έχει πάει καλά, αντιμετώπισα αρκετές δυσκολίες από το περιβάλλον μου και επίσης ψυχολογικές αντιξοότητες. Παράλληλα, προχώρησα σε αρκετές προπονητικές αλλαγές, οπότε ήταν δυο πολύ σκληρά χρόνια, κυρίως για την πνευματική μου υγεία. Πριν πάω στο Παγκόσμιο ήξερα ότι άμα ήθελα να γίνω ανταγωνιστικός έπρεπε να αντιμετωπίσω την κούρσα όσο πιο έξυπνα μπορώ. Αυτός ήταν ο μοναδικός μου στόχος και έφερε αυτά τα δυο δυνατά πλασαρίσματα. Το αποτέλεσμα μου δίνει αισιοδοξία για το μέλλον»!

«Ανυπομονώ για την επόμενη χρονιά και είμαι έτοιμος να δουλέψω! Ξέρω τον τρόπο που χρειάζεται να δουλέψω, καθημερινά σκέφτομαι πως θα βελτιώσω την ποιότητα της δουλειά μου, ώστε να είμαι όσο περισσότερο ανταγωνιστικός εάν όλα πάνε καλά στους Ολυμπιακούς αγώνες. Σίγουρα πρώτα έχω να πάρω την πρόκριση από το παγκόσμιο της Ντόχα.

Ήταν δυο πολύ ωραίοι αγώνες και στα 5χλμ και 10χλμ… υπήρχε αγωνία μέχρι το τέλος, είναι παρά πολύ ανατρεπτικό αγώνισμα και ένα μικρό λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο. Χαίρομαι πολύ που αγωνίστηκα, πραγματικά το ευχαριστήθηκα και από εδώ και πέρα θέλω να ευχαριστιέμαι κάθε αγώνα. Αγαπάω να αγωνίζομαι. Στα τελευταία μέτρα κρίθηκαν αρκετές θέσεις και φάνηκαν αδυναμίες μου που πρέπει να βελτιώσω. Επίσης, στεναχωριέμαι που το open water δεν έχει την προσοχή που του αναλογεί. Κατά τη δίκη μου άποψη υπάρχει μεγάλη δυσκολία ως προς την σκηνοθεσία των αγώνων. Ευελπιστώ στο μέλλον να βελτιωθεί αυτό».