ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ 2023 – 4Χ100μ μεικτή γυναικών: «Αν νιώσουμε τη δυναμική της ομάδας στην Ντόχα θα καταπιούμε το νερό για να πάμε Ολυμπιακούς»

by Παναγιώτης Βότσης

Η αυλαία στις ελληνικές εμφανίσεις στα ομαδικά αγωνίσματα στην Ντόχα έκλεισε την κυριακή 30/7 από την 4Χ100μ μεικτή των γυναικών, μίας σκυταλοδρομίας που απέδειξε ότι αξίζει κι άλλες ευκαιρίες και μπορεί να κάνει ακόμα και τη μεγάλη έκπληξη.

Η τετράδα των Δράκου (ύπτιο – 1:00.71 πανελλήνιο ρεκόρ), Κοντογεώργου (πρόσθιο – 1:10.23), Ντουντουνάκη (πεταλούδα – 58.26) και Δρασίδου (ελεύθερο – 55.79) τερμάτισε σε χρόνο 4:04.99 και πλησίασε το πανελλήνιο ρεκόρ του 4:04.23 από το 2015.

Τις δηλώσεις στη μεικτή ζώνη για το #AQF24 ανέλαβαν οι Δράκου και Ντουντουνάκη που ήταν μέλη και της ομάδας του 2015:

Νόρα Δράκου

«Έχουμε περιθώριο βελτίωσης σε όλα τα στιλ. Πέρα από την παρένθεση με την ακύρωση του 2021 έχουμε να πέσουμε αυτή τη σκυταλοδρομία σα χώρα από το 2015. Οκτώ χρόνια μετά ήμασταν πολύ κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ. Αυτή η σύνθεση είναι πάρα πολύ καλή, είναι η πρώτη φορά που δοκιμάστηκε και σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, με πίεση και την τελευταία μέρα των αγώνων με όλους μας λίγο ξεφουσκωμένους. Έχει μεγάλη σημασία αυτό. Αν σαν ομάδα ενωθούμε, κάνουμε κάποιες κοινές προπονήσεις μαζί, αν κάνουμε κάποιες αλλαγές, θεωρώ ότι το 4:02 μπορούμε να το κάνουμε και να διεκδικήσουμε και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς. Είναι πάντως μία πολύ καλή παρουσία και αυτό πρέπει να κρατήσουμε. Τη γυναικεία σκυταλοδρομία κανείς δεν την πίστευε, ίσως ούτες εμείς οι ίδιες και ως ένα βαθμό δικαίως γιατί πέρα από την Άννα δεν είχαμε δείξει ατομικά ότι είμαστε στην παγκόσμια ελίτ. Ακόμα όμως και με 1-2 καλές αθλήτριες όμως οι υπόλοιπες παρασύρονται. Η δυναμική της σκυταλοδρομίας είναι πολύ μεγαλύτερη από την ατομική δυναμική. Αν νιώσουμε ότι στην Ντόχα υπάρχει έστω και μικρή πιθανότητα να πάρουμε Ολυμπιακή πρόκριση και να στείλουμε +3 γυναίκες στους Ολυμπιακούς μέσω της 4Χ100μ μεικτής, αυτές οι τρεις θα καταπιούν το νερό για να πάνε».

Για την προοπτική της συμμετοχής της γυναικείας σκυταλοδρομίας στην Ντόχα πρόσθεσε: «Στην Ντόχα αναμένουμε να δώσει πάλι η ομοσπονδία μία ευκαιρία στη γυναικεία σκυταλοδρομία. Θα ειμαστε ήδη εκεί τρεις με ατομικό όριο. Πρέπει να το πούμε όμως, να μην την αδικήσουμε σε αυτό: αυτή η ΚΟΕ τις έβαλε στο προσκήνιο τις σκυταλοδρομίες και ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι».

Άννα Ντουντουνακη

«Με χαρακτηρίζει η λέξη ξεφουσκωμένη αυτή τη στιγμή. Πάλεψα πάρα πολύ να πείσω τον εαυτό μου ότι και σήμερα έπρεπε να κολυμπήσω. Σίγουρα δεν είμαι ευχαριστημένη από το χρόνο μου. Να είμαι ειλικρινής όμως εντυπωσιάστηκα με το 4:04. Στο μυαλό μου το ρεκόρ του 2015 ήταν ένα ρεκόρ που δε θα πιάναμε άμεσα, ίσως γιατί τότε ήμουν και μικρότερη, ήταν η πρώτη μου αποστολή και το έβλεπα διαφορετικά, ενώ δεν είχα κάτσει να υπολογίσω τους χρόνους. Χαίρομαι πολύ που παρότι ήταν η τελευταία μέρα μπήκαμε δυνατά δεν παρατήσαμε την κούρσα, όλες προσπαθήσαμε».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA