Τέλος στα επίσημα φιλικά της Εθνικής ομάδας γυναικών με τις ΗΠΑ, με την προετοιμασία να συνεχίζεται επί αμερικανικού εδάφους κόντρα στη Χρυσή Ολυμπιονίκη, ενώ όσον αφορά την 3η αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες, η Ελλάδα γνώρισε την ήττα με σκορ 18-5.

Πράγματι, η «γαλανόλευκη» δεν απέδωσε το ίδιο σε σύγκριση με τα προηγούμενα φιλικά, με την κούραση να παίζει μεγάλο ρόλο, από τις διαδοχικές σκληρές προπονήσεις και το γυμναστήριο, ωστόσο σημαντικό ποσοστό στη διαφορά του σκορ προκλήθηκε και από εξωγενείς παράγοντες, καθώς η Ελλάδα παίζοντας ζώνη δέχθηκε 15 ποινές και τρία πέναλτι, ενώ οι ΗΠΑ παίζοντας πρες σε όλο το μήκος και πλάτος του τερέν χρεώθηκε με 10 ποινές και δύο πέναλτι. Παράλληλα, στο πρώτο οκτάλεπτο αποβλήθηκε με αντικατάσταση η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη και στις αρχές του τρίτου η Έλενα Ξενάκη, με το επίσημο φιλικό να έχει διαμορφωθεί σε κάτι διαφορετικό, από το διαιτητικό δίδυμο.

Να σημειωθεί, ότι η Εθνική ομάδα στα προηγούμενα δύο φιλικά γνώρισε οριακές ήττες από τις ΗΠΑ, ενώ στα τρια… ανεπίσημα η Ελλάδα έχει κερδίσει σε όλα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας και όχι από το στρατόπεδο της Εθνικής αποκλειστικά. Να σημειωθεί ότι το παιχνίδι στο Στάνφορντ ήταν το μοναδικό που δεν προβλήθηκε στο youtube του USA WP.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, είναι ότι η Ελλάδα έχει βάλει δύσκολα στις ΗΠΑ και αυτό αποτελεί θετικό για την προετοιμασία της ομάδας και η προσπάθεια συνεχίζεται καθώς πλησιάζει το Super Final του World Cup.

ΗΠΑ – ΕΛΛΑΔΑ 18-5

Οκτάλεπτα: 5-1, 4-2, 5-2, 4-0.

Οι σκόρερ για την Εθνική μας: Σιούτη 3, Χυδηριώτη 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1.

Οι σκόρερ ΗΠΑ: Στέφενς 3, Νιούσχολ 3, Φλιν 3, Σέκουλιτς 3, Άουσμους 2, Μούσελμαν 1, Πρεντίς 1, Ρέμερ 1, Τζίλχριστ 1.

Η σύνθεση της Ελλάδας (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη, Νίνου,  Ελληνιάδη, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Φουντωτού, Τριχά.

Η αποστολή της Εθνικής θα βρεθεί αύριο Σάββατο (17/6) στο Λονγκ Μπιτς και οι αγώνες της Τελικής φάσης του World Cup είναι 23-25/6.