Πέρασαν αρκετοί μήνες από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, με τον Φεβρουάριο να σηματοδοτεί την έναρξη της φετινής σεζόν για την Εθνική ομάδα ανδρών, η οποία στις παρθενικές της υποχρεώσεις για το 2018 δεν μας απογοήτευσε.

Η Ελλάδα προκρίθηκε στο Final 8 του νεοσύστατου Europa Cup, επιτυγχάνοντας την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του ομίλου της, πίσω μόνον από τη Σερβία, αλλά μπροστά από την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία, την οποία οι διεθνείς κέρδισαν στην πρεμιέρα μέσα στο σπίτι τους.

Ο Αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Γιάννης Φουντούλης, μίλησε στο Aquafeed24 για τη βαθιά πίστη που οδηγεί το συγκεκριμένο σύνολο από διάκριση σε διάκριση, τονίζοντας ότι η «γαλανόλευκη» θέλει και μπορεί να αποδώσει ακόμη καλύτερα στη συνέχεια, με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης να βρίσκεται στο προσκήνιο.

Ο Γιάννης Φουντούλης στο Aquafeed24

«Σίγουρα είμαστε ευχαριστημένοι, πρώτον για την πρόκριση και δεύτερον επειδή δεδομένης της εποχής καταφέραμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Κερδίσαμε και την Κροατία στην πρεμιέρα που ήταν ένα αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να εξέπληξε πολλούς, αλλά νομίζω ότι εμείς στην ομάδα πιστεύαμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε μια τέτοια νίκη.

Η αλήθεια είναι ότι την τελευταία μέρα δεν παρουσιάσαμε το καλύτερο μας πρόσωπο, όμως ήταν ένα παιχνίδι το οποίο ήταν αρκετά νωρίς το πρωί. Οι Ολλανδοί δεν είχαν τίποτα να χάσουν και ίσως είχαμε παραπάνω πίεση απ’ ότι έπρεπε, ανταπεξήλθαμε ωστόσο και πήραμε την πρόκριση που ήταν ο αρχικός στόχος».

Για το αν μπορούσε η Εθνική ομάδα να αποδώσει ακόμη καλύτερα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο:

«Θεωρώ ότι επειδή δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε πολλές προπονήσεις όλοι μαζί, οι εμφανίσεις μας ήταν αρκετά ικανοποιητικές, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει κάτι. Ήταν ένας προκριματικός όμιλος που δεν έδινε μια πρόκριση στον τελικό ή ένα μετάλλιο αλλά είμαστε ικανοποιημένοι και ξέρουμε ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα».

 

Για το αν οι διεθνείς νιώθουν ότι η Ελλάδα πλέον είναι ένας αντίπαλος που φοβίζει τις κορυφαίες ομάδες:

«Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες πλέον μας υπολογίζουν αρκετά. Είναι κάτι φυσιολογικό γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει να καθιερωθούμε στην κορυφαία τετράδα του κόσμου σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, οπότε σίγουρα ομάδες όπως η Κροατία και η Σερβία μπαίνουν και παίζουν στο 100% για να πάρουν τη νίκη απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο και αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί, διότι είναι κάτι που το έχουμε καταφέρει μέσα από τη δουλειά όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε όμως μεγαλύτερες βλέψεις και προσπαθούμε αφού τους έχουμε πλησιάσει να τους κερδίζουμε».

Αναφορικά με το Europa Cup:

«Για τη νέα αυτή διοργάνωση είναι νωρίς να πούμε κάτι, είναι σίγουρα θετικό το ότι αντικατέστησαν στο πρόγραμμα το World Leaque που μας έκανε καλό να βρισκόμαστε αρκετά συχνά μαζί ως ομάδα και να δουλεύουμε με στόχο ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου.

Περισσότερη και καλύτερη εικόνα θα έχουμε στη συνέχεια, στα τελικά της διοργάνωσης που θα είναι και πιο οργανωμένα, θα υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από τις ομάδες και πιστεύω ότι εν τέλει θα κάνει καλό στο χώρο της υδατοσφαίρισης αυτή η νέα διοργάνωση».

Για τα στοιχεία που έχουν φέρει την Εθνική ομάδα σε σημείο να κερδίζει την Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην έδρα της:

«Η πίστη που έχουμε πλέον σαν ομάδα, ότι μπορούμε να κερδίσουμε τους πάντες, αυτό είναι κάτι που χτίζεται με τα χρόνια και νομίζω ότι η ομάδα έχει μπολιαστεί σιγά-σιγά τα τελευταία χρόνια με το πνεύμα του νικητή. Δεν μπαίνει πλέον σε κανένα παιχνίδι ξέροντας ότι δε μπορεί να κερδίσει, αντιθέτως, ανεξαρτήτως αντιπάλου πιστεύουμε και παλεύουμε για τη νίκη, όπου άλλες φορές έρχεται και άλλες όχι αλλά το ότι έχουμε καταφέρει να το πιστέψουμε είναι αρκετά σημαντικό».

Facebook Comments