Συνελήφθη για παραγγελία δολοφονίας ο αντιπρόεδρος της FINA, Τάμας Γκιάρφας!

by Aquafeed 24

Όπως μετέδωσε το ESPN πριν από δύο ημέρες η αστυνομία της Βουδαπέστης συνέλαβε τον πρώην πρόεδρο της ουγγρικής κολυμβητικής ομοσπονδίας, Τάμας Γκιάρφας, για σύνδεσή του με φόνο το μακρινό 1998, με φόντο επαγγελματικά συμφέροντα.

Οι αρχές θεωρούν τον πρώην σπουδαίο Ούγγρο πολίστα ως ύποπτο για παραγγελία δολοφονίας του αντιπάλου του στα ΜΜΕ, Γιάνος Φένιο, ο οποίος είχε πυροβοληθεί όντας μες το αμάξι του σε κεντρικό σημείο της Βουδαπέστης.

Τα ουγγρικά μίντια αναφέρουν ότι 69χρονος Γκιάρφας, που αποτέλεσε πρόεδρος της Ουγγρικής ομοσπονδίας από το 1993 έως το 2016 και κατέχει υψηλές θέσεις στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια ομοσπονδία (Αντιπρόεδρος FINA). Ήταν επίσης άνθρωπος κλειδί στα ΜΜΕ μετά την επιστροφή τους Ουγγαρίας σε δημοκρατικό πολίτευμα το 1990.

Αντίθετα, ο Φένιο, ήταν φωτογράφος Τύπου και έτρεψε μια επιτυχημένη επιχείριση με ενοικίαση βίντεο, αμέσως μόλις γύρισε από τις ΗΠΑ το 1987. Ύστερα, ανέπτυξε περιοδικά και εφημερίδες, αλλά και καλωδιακό κανάλι στην τηλεόραση.

Η κόντρα των δύο ανδρών ήταν γνωστή, με τον Φένιο να δολοφονείται στις 11 Φεβρουαρίου του 1998 με ένα κροατικό submachine όπλο, το οποίο ανακάλυψε αργότερα η αστυνομία. Η δολοφονία σόκαρε τη χώρα, ενώ το μοτίβο της ενέργειας επικεντρώθηκε στις νόμιμες και παράνομες συμφωνίες του Φένιο.

Όσον αφορά τον Γκιάρφας, αποχώρησε με τα πόδια στην πλάτη τον Νοέμβριο του 2016 από την κεφαλή της ουγγρικής ομοσπονδίας, λίγους μήνες πριν το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, καθώς έβαλε το χεράκι της η παντοδύναμη κολυμβήτρια Κατίνκα Χόσου η οποία ένωσε όλους τους κολυμβητές εναντίον του Γκιάρφας, υποδεικνύοντας τον ως βλαβερό για την ουγγρική κολύμβηση.

 

Αυτή τη στιγμή ο Γκιάρφας έχει συλληφθεί μετά την ανάκριση του από την ουγγρική αστυνομία, με τον δικηγόρο του να υποστηρίζει την αθωότητα του πελάτη του.

 

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA