Είναι γεγονός! Η απόφαση από το Κογκρέσο της FINA  ανακοίνωσε πως, από την επομένη ολυμπιακή διοργάνωση του 2020 στο Τόκυο και στο εξής, οι ομάδες πόλο θα έχουν στη διάθεση τους 11 παίκτες/παίκτριες. Παρόλα αυτά, η FINA δεσμεύεται να διαπραγματευτεί με τη ΔΟΕ, προκειμένου κάθε ομάδα να διαθέτει δύο ακόμη παίκτες, παραμένοντες εκτός του Ολυμπιακού Χωριού, σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή από το “επίσημο” ρόστερ.

Ωστόσο, η αλλαγή αυτή θα ισχύσει μόνο για τα Ολυμπιακά τουρνουά. Για τις υπόλοιπες διοργανώσεις της FINA αλλά και, τους αγώνες της LEN και άλλων ευρωπαϊκών ομοσπονδιών, τα ρόστερ των ομάδων θα παραμείνουν ως έχουν-13 παίκτες σε καθεμία-.

Όπως φάνηκε, η συζήτηση πάνω στις αλλαγές των κανονισμών του πόλο αναβλήθηκε, με την υπόσχεση ενός συνεδρίου εντός του τρέχοντος έτους και το σχεδιασμό μιας ειδικής επιτροπής πριν απο αυτό. Ως εκ τούτου, η FINA φαίνεται να θέλει να επιμείνει στις αλλαγές των κανόνων της υδατοσφαίρισης, ακόμα και αποκτώντας μεγαλύτερη διπλωματία ως προς τους αντιπάλους αυτών των αλλαγών.