Κύλησαν με τέτοιο τρόπο τα πράγματα, ώστε η 1η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας το Φθινόπωρο να παίξει σημαντικό ρόλο στα τελευταία παιχνίδια της κανονικής σεζόν.

Τότε, 22 Οκτωβρίου, το Π.Φάληρο νικούσε 12-10 τον Υδραϊκό στο «Ρέστειο» και κανείς δεν φανταζόταν ότι στο τέλος της σεζόν εκείνη η νίκη θα έκανε την ομάδα του Νίκου Μαμούρη να υπερισχύει στην ισοβαθμία με το σύνολο του Δημήτρη Κραβαρίτη.

Οι δύο ομάδες τελείωσαν ισοβάθμησαν με 35 πόντους, όμως το Π.Φάληρο πήρε το παρθενικό του εισιτήριο για τα Play Off της Α1 κατηγορίας, τερματίζοντας 6ο στην κανονική διάρκεια.

Παρόλα αυτά, το 2010, το Π.Φάληρο είχε τερματίσει στην 5η θέση, την καλύτερη της ιστορίας του, όμως τότε μόνον οι τέσσερις πρώτοι έμπαιναν στα Play Off.

Αναμφίβολα, η σημερινή αποτελεί μια ημέρα ευτυχίας για την παρέα του Π.Φαλήρου, ενώ ξεχωριστή είναι και για τη σημαία της ομάδας, τον Αργύρη Θεοδωρόπουλο, ο οποίος μπαίνει για πρώτη φορά στα Play Off με την ομάδα που ανδρώθηκε, έχοντας όμως καταφέρει και κάτι ακόμη, με αφετηρία το 1995-1996.

Ο αρχηγός του Π.Φαλήρου έχει πάρει την άνοδο από τη Γ’ κατηγορία στην Β’, από την Β’ στην Α2 και από την Α2 στην Α1. Όλες με το σκουφάκι του Φαλήρου.