Τίμησε το παρελθόν με στόχο να γίνει ξανά «ΕΘΝΙΚΑΡΑ»!

0

Σε μια λαμπρή εκδήλωση ο Εθνικός παρουσίασε με κάθε επισημότητα το ρόστερ της γυναικείας ομάδας του, για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018.

Όλοι ήταν εκεί. Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, η πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Σταυρούλα Αντωνάκου, η πρόεδρος του Ερασιτέχνη Εθνικού, Δώρα Ιωαννίδου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης, εκπρόσωποι της Πολιτείας και συγκεκριμένα η Βουλευτής, κ. Σταματάκη, αλλά και άνθρωποι του συμπολίτη, Ολυμπιακού.

 

Ρίγος και συγκίνηση ήταν τα συναισθήματα που ένιωσαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο «Ράλλειο» γυμνάσιο και λύκειο Πειραιώς, καθώς οι άνθρωποι του γυναικείου τμήματος του «Αυτοκράτορα» φρόντισαν να βραβεύσουν την ομάδα που έγραψε την πιο χρυσή ιστορία του συλλόγου το 2010, με την κατάκτηση του LEN Trophy, ενώ σε μια μαγική στιγμή για την οικογένεια του Εθνικού, ο Γιάννης Μαντζουράνης, τιμήθηκε για την αέναη προσφορά του στον σύλλογο.

Ο μεγαλύτερος Εθνικός που γέννησε ποτέ η ιστορία ανέβηκε στο βήμα και με τη στεντόρεια φωνή του γέμισε την αίθουσα φωνάζοντας «ΕΘΝΙΚΑΡΑ», με τους παρευρισκόμενους να παραληρούν στο άκουσμα της ιαχής που θύμισε σε όλους τι σημαίνει «Αυτοκράτορας», ενώ ευχήθηκε στον χρηματοδότη του γυναικείου τμήματος, Δημήτρη Κολοβό, να γίνει ο Εθνικός πρωταθλητής Ελλάδος σε λίγα χρόνια.

Ο χρηματοδότης του γυναικείου τμήματος, Δημήτρης Κολοβός, τόνισε ότι είναι Εθνικός πριν ακόμη γεννηθεί και ανέλυσε το στρατηγικό πλάνο της ομάδας, ενώ έγινε γνωστό ότι έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις στα σχολεία του Πειραιά, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, ώστε να υπάρξει ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών στα ιδανικά που πρεσβεύει ο αθλητισμός, κατά της βίας, κατά του ρατσισμού, αλλά και για θέματα υγείας και διατροφής.

Παράλληλα, τέθηκε στόχος ο Εθνικός να κάνει ετησίως ένα βήμα παραπάνω αγωνιστικά, ενώ κρυφός πόθος του κ. Κολοβού είναι να γίνει ξανά ο σύλλογος «Αυτοκράτορας» της Ελλάδας, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τέλος, έγινε εκ νέου γνωστό ότι όλες οι παίκτριες της ομάδας έχουν ασφαλιστική κάλυψη, για ότι και αν τους συμβεί, σε μια κίνηση που αποτελεί καινοτομία στον χώρο της υδατοσφαίρισης.

 

Στην εκδήλωση βραβεύτηκε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, για την προσφορά του στον πειραϊκό αθλητισμό, η παγκόσμια πρωταθλήτρια και νυν πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Σταυρούλα Αντωνάκου, η ομάδα που κατέκτησε το 2010 το LEN Trophy, ο Γιάννης Μαντζουράνης, οι χορηγοί του τμήματος, οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμό από το βήμα.

Αμέσως μετά την παρουσίαση των παικτριών και του προπονητικού επιτελείου, στο video wall έπαιξε μαγνητοσκοπημένη δήλωση της Στέφανι Μουταφιάν, της Αμερικανίδας αθλήτριας που θα ενισχύσει από τον Ιανουάριο την ομάδα του Κώστα Βαμβακάρη και η οποία τόνισε ότι θέλει μαζί με τις συμπαίκτριες της να κάνει ανταγωνιστικό τον Εθνικό στην Α1 γυναικών.