Εθνικός Πειραιώς: Οι επιτυχίες και το πλάνο για το γυναικείο τμήμα πόλο

by Aquafeed 24

Πηγή: ethnikoswomenwaterpolo.gr

Η αγωνιστική περίοδος 2019 – 2020 οδεύει, σιγά-σιγά, προς την ολοκλήρωση της με το γυναικείο τμήμα υδατοσφαίρισης του Εθνικού Πειραιώς να διατηρείται εντός στόχων, έχοντας υλοποιήσει έως τώρα στο 100% το πλάνο που είχε θέσει ο επικεφαλής της ομάδας, Δημήτρης Κολοβός, το καλοκαίρι.

Πιο πρόσφατη επιτυχία του τμήματος αποτελεί η 6η θέση της ομάδας Νέων γυναικών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ενώ πλέον γίνεται σκληρή δουλειά με στόχο ο Εθνικός να στελεχωθεί στο άμεσο μέλλον με αθλήτριες από τα σπλάχνα του συλλόγου.

Με αφορμή την επιτυχία της ομάδας Νέων γυναικών, ο team manager της ομάδας, κ. Τάσος Σιδέρης, κάνει έναν μικρό απολογισμό της χρονιάς μέσω του ethnikoswomenwaterpolo.gr, όχι μόνον για να θυμηθούμε τι έχει πετύχει το γυναικείο τμήμα Water Polo του Εθνικού από τότε που ανέλαβε ο Δημήτρης Κολοβός, αλλά παράλληλα για να γίνει ευρύτερα γνωστό το όραμα των ανθρώπων που «τρέχουν» την ομάδα.

Η συνέντευξη του κ. Τάσου Σιδέρη στο ethnikoswomenwaterpolo.gr: 

«Η πρόσφατη πορεία της ομάδας Νέων γυναικών με προπονήτρια την Αμαλία Πάτερου μας αφήνει ικανοποιημένους όσον αφορά το πλάνο που έχουμε σχεδιάσει για τις ηλικιακές ομάδες που βρίσκονται κάτω από το γυναικείο τμήμα. Από την πρώτη κιόλας σεζόν που ο Δημήτρης Κολοβός ανέλαβε την ομάδα, εκείνη μπήκε στην τελική φάση και πράττουμε ότι μπορούμε περισσότερο για να κερδίζουν αυτά τα νεαρά κορίτσια εμπειρίες. Μάλιστα, οι περισσότερες εξ αυτών είναι μέλη και στη γυναικεία ομάδα του συλλόγου και εβδομαδιαία έχει καθιερωθεί κοινή προπόνηση μεγάλων και μικρών, υπό την επίβλεψη του Κώστα Βαμβακάρη και του Ηλία Κατόπη. Αυτό δηλώνει τη θέλησή μας να υπάρχει το «μάτι» του πρώτου προπονητή στο μέλλον του Εθνικού, που είναι τα κορίτσια των ακαδημιών.

Από εκεί και πέρα, έως τώρα η σεζόν είναι απόλυτα επιτυχημένη και έχουμε υλοποιήσει το πλάνο μας σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ο Εθνικός Πειραιώς αποπνέει υγεία και πλέον είναι αθλητικός προορισμός για όσες αθλήτριες θέλουν να εξελιχθούν και να φτάσουν στην κορυφή. Αυτό ήθελε από πέρυσι ο κ. Κολοβός και το έχει ήδη πετύχει, μέσα από μεγάλο αγώνα και αντιξοότητες.

Η γυναικεία ομάδα λειτουργεί 100% σε επαγγελματικό πλαίσιο, εντός και εκτός νερού. Στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα ενισχύθηκε και ως απόρροια βλέπουμε έναν Εθνικό να παίζει καλύτερο πόλο, να είναι πιο ανταγωνιστικός και φυσικά να αφήνει υποσχέσεις για τα επόμενα έτη. Έχουμε στις τάξεις μας έναν έμπειρο τεχνικό με διεθνή αναγνώριση, τον κ. Βαμβακάρη, ενώ τα κορίτσια κάνουν εξειδικευμένο γυμναστήριο με τον κ. Βαγγέλη Ανυφαντή, κορυφαίο στο είδος του.

Εξ αρχής έχουμε φροντίσει για το καλύτερο team φυσικοθεραπείας με επικεφαλής τον Βασίλη Τζώρτζη, που με την ομάδα του είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή δίπλα στις αθλήτριες. Υπάρχει κάλυψη της ιατρικής περίθαλψης όλων των μελών της ομάδας, για οτιδήποτε χρειαστούν, καθώς έτσι τονώνεται το αίσθημα ασφάλειας ανάμεσα στις αθλήτριες.

Παράλληλα, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο κ. Κολοβός είναι απόλυτα εντάξει στις οικονομικές του υποχρεώσεις και όλα τα μέλη της ομάδας πληρώνονται πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία κάθε μήνα. Ίσως ο Εθνικός είναι η μοναδική ομάδα στο ελληνικό πόλο που το πράττει αυτό με τόση συνέπεια!

Γενικότερα, το τμήμα έχει στελεχωθεί σε όλα τα κομμάτια που είναι απαραίτητα για μια ομάδα. Υπάρχει Γραφείο Τύπου, υπάρχει τμήμα marketing, κατασκευάσαμε μια νέα σύγχρονη ιστοσελίδα για τις ανάγκες των ομάδων μας και έτσι προβάλλονται άμεσα οι δράσεις που έχουμε οργανώσει, όχι μόνον σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και εκτός νερού, καθώς φροντίζουμε οι αθλήτριες να μην είναι μόνον αθλήτριες, αλλά να αισθάνονται και γυναίκες. Έχουμε πολλάκις κανονίσει για περιποίηση ομορφιάς και έτεροι χορηγοί έχουν δώσει εξαιρετικά δώρα στα κορίτσια. Συνεπώς, ως γυναικεία ομάδα του Εθνικού επιθυμούμε όποια αθλήτρια φορά αυτό το ιστορικό και βαρύ σκουφάκι να είναι ευτυχισμένη εδώ, καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος για να φθάσει μια ομάδα στην κορυφή!

Για το επικείμενο φινάλε της σεζόν και τα Πλέι Οφ: 

«Οδεύουμε στο τέλος της χρονιάς και όλοι είμαστε συγκεντρωμένοι για την κατάκτηση της 3ης θέσης. Η ομάδα δουλεύει άψογα και μένει να το αποδείξει μέσα στο νερό στα Πλέι Οφ. Αθλήτριες του Εθνικού καλούνται κάθε φορά στις Εθνικές Ομάδες και αυτό είναι επίσης σημαντικό για το μέλλον και την προσπάθεια μας να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το τμήμα. Έχουμε εμπιστοσύνη στα κορίτσια και το τεχνικό επιτελείο. Χωρίς πολλά λόγια θέλουμε να κατακτήσουμε την ευρωπαϊκή έξοδο και να τεθεί σε σχεδιασμό το πλάνο της νέας σεζόν, όπου ο Εθνικός θα έχει έναν ακόμη περισσότερο πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α1.

Ήδη, η συμμετοχή στη Euroleague ήταν μια τεράστια παρακαταθήκη για όλους μας, πήραμε τα εύσημα από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και τις ομάδες του εξωτερικού και θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτές τις μοναδικές στιγμές που ζήσαμε τον Ιανουάριο στο «Πέτρος Καπαγέρωφ».

Ο Εθνικός είναι εδώ, υπάρχει σχέδιο για το άμεσο μέλλον και οι εγγυήσεις από τον κ. Κολοβό ότι θα επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή. Τίποτα δεν θα σταματήσει τον «Αυτοκράτορα» και σύντομα όλοι θα αντιληφθούν το μέγεθος του Εθνικού, με σεβασμό ωστόσο στις ομάδες που βρίσκονται παραπάνω σκαλοπάτια από εμάς και έχουν αφήσει το στίγμα τους στο άθλημα.

Θέλω από αυτό το βήμα που μου δίνει το ethnikoswomenwaterpolo.gr να ευχαριστήσω εκ μέρους του Δημήτρη Κολοβού, όλους τους χορηγούς του τμήματος που ενισχύουν την προσπάθεια μας. Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν ίδιο. Όλοι μαζί πάμε να πετύχουμε περισσότερα, αρχής γενομένης από την κατάκτηση της 3ης θέσης φέτος και στη συνέχεια ξεκινώντας άμεσα τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν, όπου θα βρει τον Εθνικό Πειραιώς βελτιωμένο κατά πολύ».

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA