Στο τουρνουά «Άκης Τσαταλιός» βγήκαν τα πρώτα συμπεράσματα για την υπό δόμηση ομάδα γυναικών του Εθνικού Πειραιώς, η οποία κατέλαβε τη 3η θέση, πίσω από τον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη.

Τα κορίτσια του Κώστα Βαμβακάρη βρίσκονται στο πιο κρίσιμο στάδιο της προετοιμασίας, ενώ θα λάβουν μέρος στο τουρνουά του ΣΕΔΥ από 13 έως 15 Οκτωβρίου.

Το απόγευμα της Δευτέρας οι παίκτριες του «Αυτοκράτορα» φωτογραφήθηκαν με τα καινούργια αγωνιστικά μαγιό τους, καθώς και τον υπόλοιπο ρουχισμό που παρέλαβαν από τον χρηματοδότη του τμήματος, Δημήτρη Κολοβό.

Βίρνα Νιαρχάκου: 

«Ήταν ένα τουρνουά προετοιμασίας, θέλαμε να δουλέψουμε ότι κάνουμε και στην προπόνηση, να δούμε τι μας βγαίνει, τα προτερήματα και τα μειονεκτήματά μας. Θέλουμε να δέσει η ομάδα και να βρούμε η μια την άλλη. Είναι νωρίς, αλλά είμαστε ομάδα, μπήκαμε δυνατά στα παιχνίδια και αυτό φάνηκε. Με προπόνηση θα είμαστε πιο ανταγωνιστικές.

Χωρίς αμφισβήτηση ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη είναι σκαλιά πάνω από εμάς, αλλά επιδιώκουμε να κλείσουμε την ψαλίδα.

Όσον αφορά, το παιχνίδι με τον ΑΝΟΓ, έγινε ένα περιστατικό, ήταν ένας έντονος αγώνας, μπήκαμε και εμείς από τον πάγκο να χωρίσουμε. Και για εμένα ήταν έντονα τα συναισθήματα, γιατί είναι η πρώην ομάδα μου και τα κορίτσια τα λατρεύω. Προσωπικά, θέλω να κερδίζει η ομάδα μου, έτσι παίζω, χωρίς να κοιτάω πρόσωπα και μετά τον αγώνα είμαι με όλες φίλη».

Κατερίνα Αποστολίδου: 

«Ήταν ένα πρώτο θετικό δείγμα, όμως χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να δέσει η ομάδα εντός νερού. Έγινε ένα σκηνικό, το οποίο δεν έπρεπε να γίνει σε ένα τουρνουά προετοιμασίας. Από εκεί και πέρα, θα μείνουμε συγκεντρωμένες για να κάνουμε ότι μπορούμε. Ήταν κάτι στιγμιαίο, το οποίο το ξεπερνάμε.

Νομίζω μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω, έχουμε καλύτερο ρόστερ και είμαστε πιο αντάξιες φέτος. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στις παίκτριες, προσωπικά θα συνεργαστώ με άτομα που δεν έχω συνυπάρξει, καθώς και με τον Κώστα Βαμβακάρη και τον Δημήτρη Κολοβό.

Από θέμα προπονητή βλέπω ότι αλλάζουν αρκετά και θα βοηθηθώ, ώστε να είμαι πιο αποτελεσματική. Για τον κ. Κολοβό θα πω ότι βοηθάει τα μέγιστα την ομάδα και είναι πολύ θετικό που έχουμε έναν τέτοιο άνθρωπο που μας παρέχει ασφάλεια».

Μάντω Δουρέκα: 

«Είμαστε μια καινούργια ομάδα που προσπαθεί να βάλει στο παιχνίδι της όσα γνωρίζει η κάθε μια ξεχωριστά. Μέχρι στιγμής όλα βαίνουν καλώς και στο τουρνουά επιχειρήσαμε να εφαρμόσουμε κάποιες άμυνες, κάποια συστήματα στο παραπάνω που δουλεύουμε τόσο καιρό. Γενικά, έχουμε όλες θέληση και κουράγιο για να κάνουμε κάτι καλύτερο.

Φέτος έχουμε διάθεση να έρθουμε προπόνηση, ξέρουμε ότι θα φύγουμε ευχαριστημένες από εδώ. Ο προπονητής είναι πολύ καλός και η διοίκηση μας μεταχειρίζεται άριστα.

Πάντα ένα παιχνίδι με τον ΑΝΟΓ είναι πολύ έντονο και περιμένεις να γίνει κάτι, αρκεί να μην ξεφεύγει από τα όρια. Τελικά ξέφυγε, κάτι έγινε μεταξύ μας που δεν έπρεπε. Πιστεύω τα επόμενα παιχνίδια να είναι πιο ήρεμα».

Νόρμα Φραγκιουδάκη: 

«Φέτος έχει έρθει ο κ. Κολοβός στην ομάδα και έχει δείξει ότι θέλει να στηρίξει την προσπάθεια μας. Είναι δίπλα μας σε ότι χρειαστούμε και είναι σημαντικό που μας παρέχει ασφάλεια, γιατί οι τραυματισμοί ελλοχεύουν κακά τα ψέμματα.

Όσον αφορά το αγωνιστικό, είναι νωρίς για να πούμε ότι έχει κλείσει η ψαλίδα με Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη, καθώς μιλάμε για κορυφαίες ομάδες. Τα πρώτα μας παιχνίδια ήταν πολύ καλά και με τις δυο και για τρία οκτάλεπτα ήμασταν ανταγωνιστικές. Αυτό είναι πολύ θετικό για εμάς.

Το παιχνίδι με τη Γλυφάδα ήταν περίεργο, ξεκίνησε άσχημα, γύρισα να δω τη συμπαίκτρια μου και είδα πάνω της τρεις αντίπαλες παίκτριες. Πήγα να τη βοηθήσω και ξαφνικά τα χτυπήματα ήταν πολλά. Αυτή η ένταση δεν χρειάζεται να μεταφερθεί στο πρωτάθλημα, είναι ανούσια πραγματικά, απλά να ξέρουν όλοι ότι ο Εθνικός είναι εδώ και δεν πρόκειται να ανεχτούμε τέτοια σκηνικά στο μέλλον».

Βάσιλα Αντωνία: 

«Είμαστε μια καινούργια ομάδα, τα τουρνουά προετοιμασίας είναι ευκαιρία να δεθούμε περισσότερο εντός νερού, διότι εκτός ήδη το έχουμε καταφέρει. Το «Άκης Τσαταλιός» ήταν επί της ουσίας το πρώτο τεστ για εμάς, με τα θετικά και τα αρνητικά του.

Πιστεύω ότι δείξαμε ανταγωνιστικό πρόσωπο και με τις δυο μεγάλες ομάδες, έχοντας περιθώρια βελτίωσης.

Όσον αφορά τα όσα έγιναν με τον ΑΝΟΓ δεν είναι εικόνα για το άθλημά μας αυτή, παίζαμε σε ένα τουρνουά για τη μνήμη ενός πολύ σημαντικού ανθρώπου. Αυτό δε σημαίνει ότι θα ανεχτούμε πράγματα που ξεπερνούν τα όρια του παιχνιδιού. Πρέπει να σεβόμαστε το άθλημα και έπειτα την ομάδα και τους εαυτούς μας».

Τζούρκα Αλεξία:

«Ήταν μια πολύ καλή προπόνηση για εμάς το τουρνουά «Άκης Τσαταλιός». Ουσιαστικά είμαστε μια καινούργια ομάδα και μέσα από τέτοια παιχνίδια γνωριζόμαστε όλο και περισσότερο κυρίως στο αγωνιστικό κομμάτι.

Θέλω επίσης να συγχαρώ τη Σταυρούλα Δουρέκα για τον τίτλο της καλύτερης τερματοφύλακας που κέρδισε στα εν λόγω παιχνίδια».

Πηγή: Γραφείο Τύπου Εθνικού Πειραιώς