Εθνική πόλο γυναικών, Καμμένου: «Οι ευκαιρίες αυτές δεν δίνονται κάθε μέρα»

Περιχαρής για το αποτέλεσμα και την πρόκριση στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ντόχα εμφανίστηκε η Αλεξία Καμμένου στις δηλώσεις της.

by Μάνος Φυρογένης

Κορίτσια για… φίλημα, Εθνική ομάδα πόλο γυναικών βγαλμένη από όνειρο. Η «γαλανόλευκη» κυριάρχησε της Ιταλίας στα προημιτελικά στη Ντόχα και προκρίθηκε στα ημιτελικά ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος μετά από 13 χρόνια, όταν και στέφθηκε πρωταθλήτρια (2011) στη Σανγκάη.

Χαρούμενη με το αποτέλεσμα αλλά και συνάμα προσγειωμένη εμφανίστηκε η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Αλεξία Καμμένου, στις δηλώσεις της μετά το τέλος του θριαμβευτικού αγώνα.

«Αποδείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Είναι η 5η φορά που την κερδίζουμε (σ.σ Ιταλία) σε μεγάλη διοργάνωση. Πραγματικά σήμερα ήμασταν απίστευτες στην επίθεση. Είχαμε πάρα πολλές λύσεις. Είμαι πολύ χαρούμενη αλλά συγκεντρωνόμαστε. Οι ευκαιρίες αυτές δεν δίνονται κάθε μέρα, έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο στον ημιτελικό, θα συγκεντρωθούμε και θα διορθώσουμε κάποια πράγματα για να βρεθούμε στον τελικό.»

Ό,τι και να δείχνει η πρόσφατη ιστορία με την εθνική ομάδα της Ουγγαρίας, η μπαρουτοκαπνισμένη Αλεξία Καμμένου γνωρίζει πολύ καλά πως πρέπει η ομάδα να παραμείνει ταπεινή και συγκεντρωμένη. «Πρέπει να κοιτάξουμε το παιχνίδι από τεχνικής άποψης και τακτικής. Δεν θέλω και δεν πρέπει να σκέφτομαι τι έχει προηγηθεί. Έχουμε μια μέρα μπροστά μας να μελετήσουμε, να σκεφτούμε πως θα σταθούμε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και από εκεί και πέρα νομίζω θα γίνει μία μεγάλη μάχη.  Είναι ένας ημιτελικός Παγκοσμίου πρωταθλήματος και αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Είναι σημαντικό το ότι περάσαμε στην 4άδα μετά από τόσα χρόνια.»

Ως προς τα… μάγια που λύνονται ένα ένα από αυτή την ομάδα, αφού θα δώσει το παρών μετά από 16 χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έπειτα από 13 σε Παγκόσμιο, η Αλεξία Καμμένου εκθείασε τις αθλήτριές της: «Τα κορίτσια είναι καλές αθλήτριες. Έχω μεγάλη πίστη, μεγάλη εμπιστοσύνη. Ήξερα ότι ειδικά αφού φύγει το άγχος αυτή η ομάδα θα δείξει τις δυνατότητές της και αρχίζει και το κάνει. Νομίζω ότι δείχνουμε ένα κομμάτι των δυνατοτήτων μας, έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης και θα προσπαθήσουμε να τα δείξουμε και στη συνέχεια.»

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA