Εθνική ομάδα: Ονειρική πρεμιέρα με τέσσερα Πανελλήνια ρεκόρ – Ξεχώρισε ο Χρήστου!

by Aquafeed 24

Τέσσερα νέα πανελλήνια ρεκόρ (έξι στο σύνολο εάν προσμετρήσει κανείς και τα δυο στα προκριματικά) και δυο προκρίσεις στους αυριανούς τελικούς επιφύλαξε το απογευματινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ένα μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ πέτυχε ο Απόστολος Χρήστου στην ημιτελική σειρά στα 50 ύπτιο κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλασικής κολύμβησης που γίνεται στη Βουδαπέστη. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε την δεύτερη θέση στους ημιτελικούς και θα αγωνιστεί αύριο στον μεγάλο τελικό. Η επίδοσή του ήταν 24.49. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον ίδιο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας το 2019 με 24.75. Στα ημιτελικά ο Ρώσος Κλιμέντ Κολέσνικοφ πέτυχε ένα τρομερό παγκόσμιο ρεκόρ με 23.83 και ήταν ο μόνος που πέρασε τον Απόστολο (τα αποτελέσματα των ημιτελικών ΕΔΩ).

«Θα χρειαστεί να βελτιωθεί το πανελλήνιο ρεκόρ για να διεκδικηθεί ένα μετάλλιο» είχε πει το μεσημέρι ο προπονητής του Απόστολου Παναγιώτης Βελέντζας και ο αθλητής του όχι απλά το έκανε αλλά το συνέτριψε.

Ο Απόστολος Χρήστου ήταν εντυπωσιακός και λίγα λεπτά αργότερα όταν κολύμπησε στον τελικό των 4Χ100 ελεύθερο. Με επίδοση 48.39 κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100 ελεύθερο που είχε πετύχει το πρωί στα προκριματικά, όταν είχε σημειώσει 48.65, βελτιώνοντας την πανελλήνια επίδοση του Γκολομεεβ (48.68).

Η ομάδα μας ήταν εντυπωσιακή στην σκυτάλη (Χρήστου – Γκολομεεβ – Μελαδίνης – Βαζαίος) και πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 3.13.39), βελτιώνοντας το 3.14.42 που κρατούσε από το 2016 και καταλαμβάνοντας την 5η θέση (το αποτέλεσμα του τελικού ΕΔΩ).

Σπουδαία ήταν και η παρουσία της Άννας Ντουντουνάκη στον ημιτελικό των 100 μέτρων πεταλούδας. Η Άννα κατέλαβε την 4η θέση, προκρίθηκε στον αυριανό τελικό και ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ που κατέχει η ίδια απο το 2018 με χρόνο 57.77 (τα αποτελέσματα ΕΔΩ).

«Δεν αποτέλεσαν έκπληξη για μένα οι σημερινές επιδόσεις του Απόστολου. Έχουμε δουλέψει σκληρά για αυτούς τους χρόνους. Είμαι περήφανος και χαρούμενος. Το ίδιο περήφανος είμαι για όλη την εικόνα της εθνικής Ελλάδας στην πρώτη μέρα των αγώνων. Η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη. Ο Απόστολος, με την επίδοση που πέτυχε στα 50 ύπτιο, μπορεί να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στον αυριανό τελικό. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι το γεγονός ότι δεν έχασε τον αγωνιστικό του ρυθμό και δεν επηρεάστηκε έχοντας δίπλα του τον φοβερό ρώσο κολυμβητή Κολέσνικοφ που πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ» τόνισε σε δηλώσεις του στην ΚΟΕ ο Παναγιώτης Βελέντζας, προπονητής του Χρήστου.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA