Προ των πυλών βρίσκεται το 2ο Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών «Αθλητισμός: Πράξη Αλληλεγγύης» το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο (11-12 Νοεμβρίου) που διοργανώνει το Μαρούσι ΑΣ στο Δημοτικό κολυμβητήριο Αμαρουσίου.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι άνθρωποι του συλλόγου… «Διοργανώνουμε το εν λόγω αθλητικό γεγονός, στο πλαίσιο της αγωνιστικής προετοιμασίας της ανδρικής μας ομάδας για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, αλλά κυρίως στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας που μας διακατέχει.

Ένα τουρνουά το οποίο προωθεί το Water Polo στην τοπική κοινωνία, ενώ παράλληλα αποτελεί μια πράξη αλληλεγγύης προς τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Πιο συγκεκριμένα, με την εν λόγω δράση, θέλουμε αυτή τη φορά να ενισχύσουμε τον Πανελλήνιο Σύλλογο προστασίας, ενημέρωσης και βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού».

Ως νεοσύστατο αθλητικό σωματείο, εξαρχής έχουμε αναφέρει πως στόχος μας είναι η καθιέρωση τέτοιου είδους αθλητικών γεγονότων σε ετήσιους θεσμούς, ούτως ώστε μέσω της συστηματικής ανάδειξης των αρχών που διέπουν τον αθλητισμό να γίνεται αντιληπτή η πραγματική του υπόσταση, η οποία εκτείνεται σε κάθε μήκος και πλάτος της ευρύτερης κοινωνίας και δεν περιορίζεται μόνο εντός των αγωνιστικών χώρων.

Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Δ.Α.) και τελεί υπό την επίσημη έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.), καθώς και την παράλληλη στήριξη του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης (Σ.Ε.Δ.Υ.).

Στην διοργάνωση θα συμμετάσχουν έξι (6) ομάδες οι οποίες αγωνίζονται στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών και είναι οι εξής: Μαρούσι ΑΣ, Ηλυσιακός ΑΟ, Ιωνικός ΑΟ, ΓΝΟ Άρης Νίκαιας, ΠΑΕ Άργης Καλαμάτας και ΑΟ Νηρέας Χαλανδρίου».

Αναλυτικά το πρόγραμμα