Επίθεση σε δυο γυναίκες φιλάθλους της Βάσας στον πρώτο τελικό στην Σαβόνα – Οι επίσημες τοποθετήσεις των συλλόγων!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

1500 θεατές βρέθηκαν στον μεγάλο – πρώτο – τελικό του φετινού Euro Cup, στο κολυμβητήριο “Carlo Zanelli” της Ιταλίας, όπου η Σαβόνα υποδέχτηκε την Βάσας το Σάββατο 15/04 και οι δυο ομάδες συμβιβάστηκαν στο ισόπαλο 8-8, με τον τίτλο να κρίνεται τελικά στην Βουδαπέστη…

Ένα σημαντικό περιστατικό που θύμιζε στιγμές αδικαιολόγητης βίας σε άλλα σπορ, τράβηξε την προσοχή στο κολυμβητήριο της Σαβόνα, όπου δυο γυναίκες φίλαθλοι της Βάσας δέχθηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια του ημιχρόνου. Οι δύο γυναίκες φίλαθλοι της Βάσας αποχώρησαν από την κερκίδα κατά την διάρκεια της ανάπαυλας, όπου ένας εμφανώς μεθυσμένος νεαρός άνδρας μπήκε μέσα και κλώτσησε την μια εκ των δυο Μαγυάρων, κάνοντας σήμα στους οπαδούς της Σαβόνα. Στη συνέχεια, πέντε άτομα έσπρωξαν την άλλη φίλαθλο στο κιγκλίδωμα της σκάλας και της πήραν τη σημαία της Βάσας με την αστυνομία να μην επεμβαίνει, σύμφωνα με το vlv.hu και πρόσθεσε ότι περίπου 10-15 οπαδοί ήταν μαζί με την Vasas στη Σαβόνα…

«Αγαπητοί φίλαθλοι της Βάσας,

Με λύπη μάθαμε και ανακοινώνουμε ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα Σαβόνα – Βάσας συνέβη μια θηριωδία σε δύο γυναίκες φιλάθλους μας που ήταν παρούσες στο κολυμβητήριο.

Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τις πληγέντες φιλάθλους μας για την υποστήριξή μας και ότι η διοίκηση του συλλόγου και ο Σύνδεσμος Φιλάθλων της Βάσας θα λάβουν από κοινού τα απαραίτητα μέτρα με τη διεθνή ένωση και τον σύλλογο στη Σαβόνα.

Επιπλέον, σε συνεργασία με το Vasas Fans Club, αποζημιώνουμε τους πληγέντες για τις κλεμμένες σημαίες και κασκόλ.

Για άλλη μια φορά, λυπούμαστε πολύ για αυτό που συνέβη», έγραψε σε ανακοίνωσή της η ουγγρική ομάδα, ενώ ακολούθησε η τοποθέτηση της Σαβόνα στην καταγγελία του περιστατικού…

«Μετά από νέα που δημοσιεύτηκαν σε ορισμένους ιστότοπους και προφίλ κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την επίθεση σε δύο οπαδούς της ομάδας Βάσας της Βουδαπέστης, διευκρινίζουμε τα εξής.

Η Rari Nantes Savona έχει μια μακρά ιστορία αλληλεγγύης και αθλητικής πίστης, ήταν πάντα ξένη και καταδικάζει κάθε μορφή λεκτικής και σωματικής βίας, ειδικά προς τις γυναίκες, έχοντας επίσης περισσότερους από 100 αθλήτριες στον τομέα της Συγχρονισμένης Κολύμβησης.

Δεδομένων των παραπάνω:

Δεν γνωρίζαμε το επίμαχο γεγονός γιατί καμία επίσημη αναφορά από τις δυνάμεις της αστυνομίας και τα όργανα της πολιτείας δεν το αναφέρει και επίσης δεν έχουν γίνει καταγγελίες σε αυτές από τα θύματα της επίθεσης.

Αφού ενημερωθήκαμε, κινούμαστε με κάθε τρόπο σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, για να εντοπίσουμε τους ενόχους, που δεν έχουν καμία σχέση με τη Rari Nantes Savona και, ενδεχομένως, να επιστρέψουμε στους νόμιμους ιδιοκτήτες ό,τι εκλάπη.

Ελπίζουμε ότι αυτό το περιστατικό δεν θα βλάψει με κανέναν τρόπο τις άριστες σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των συλλόγων μας και ότι ο επαναληπτικός αγώνας στη Βουδαπέστη θα μπορέσει να διεξαχθεί σε ατμόσφαιρα υγιούς αθλητικού πνεύματος και φιλίας όπως έγινε στη Σαβόνα, εξαιρουμένου του λυπηρού γεγονότος των υποστηρικτών της Βάσας.

Rari Nantes Savona».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA