Επιστολή κολυμβητών προς την ΚΟΕ για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα – Η θέση της ΣΕΠΚΥΣΣΚ!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Με μια σύντομη αλλά απόλυτα ξεκάθαρη επιστολή προς την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και τα σωματεία-μέλη της, πληθώρα κολυμβητών – εκ των οποίων πολλοί και πολλές είναι μέλη της Εθνικής ομάδας – εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους σχετικά με την «συγχώνευση» του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος (Ανδρών-Γυναικών) από πέντε ημέρες σε… τρεις, εξαιτίας των εκλογών που προκηρύχθηκαν στις 21 Μαΐου.

Υπενθυμίζουμε ότι η διοργάνωση αρχικά είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί το διάστημα 17-21 Μαΐου (με την ιδέα μάλιστα να φιλοξενηθεί το Πρωτάθλημα στην Θεσσαλονίκη), ενώ μετά τον επανακαθορισμό της ΚΟΕ, όλα τα αγωνίσματα θα ολοκληρωθούν στο διάστημα… 18-20 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Έχοντας τοποθετηθεί επίσημα πολυάριθμες φορές σαν ιστοσελίδα σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των αθλητών και αθλητριών του υγρού στίβου και στηρίζοντας διαρκώς το δίκαιο και το καλύτερο για εκείνους, αναγνωρίζουμε και αφουγκραζόμαστε την πλευρά των κολυμβητών που υπογράφουν την παρούσα επιστολή και που διεκδικούν καλύτερες αγωνιστικές συνθήκες (παρά το γεγονός ότι ενημερωθήκαμε για την συγκεκριμένη επιστολή από τύχη και δεν επικοινωνήθηκε στην ομάδα μας με κάποιον τρόπο) σε μια διοργάνωση – θεσμό για τον ελληνικό υγρό στίβο, η οποία διεξάγεται σε ένα καίριο σημείο της σεζόν και που αποτελεί σημαντικό δείγμα για όλους τους συμμετέχοντες.

Η επιστολή

«Προς την Κολυμβητική ομοσπονδία Ελλάδος και όλα τα σωματεία

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε και αξιότιμα μέλη των συλλόγων,

Προβαίνουμε στην αποστολή του παρόντος έπειτα από την ανακοίνωση της αλλαγής της ημερομηνίας αλλά και του τόπου διεξαγωγής του πανελλήνιου πρωταθλήματος. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε μεγάλο αριθμό αθλητών.

Όπως γνωρίζετε, το πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι ο μοναδικός αγώνας της χρονιάς κατά τον οποίο οι σύλλογοι μας έχουν ανάγκη τη συμμετοχή όλων των αθλητών στο μέγιστο της προσπάθειας και συγκέντρωσής τους. Το πρωτάθλημα αποτελεί επιπλέον τον αγώνα στον οποίο θα εξαργυρώσουμε τη δουλειά που έχουμε κάνει όλη τη χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι στόχος όλων των κολυμβητών είναι να πετύχουν τις υψηλότερες επιδόσεις σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο. Οι συνθήκες που αναφέρουμε μετατρέπουν τους αγώνες σε κάτι σχεδόν ακατόρθωτο αφού μας ζητείται να αγωνιστούμε μέσα σε 3 μέρες σε 4 ατομικά αγωνίσματα επιπλέον των σκυταλοδρομιών. Το γεγονός αυτό όπως και η απουσία προκριματικών- τελικών σειρών σε ορισμένα αγωνίσματα θα υποβαθμίσει πολύ τους αγώνες οι οποίοι ιστορικά είναι στο υψηλότερο εθνικό επίπεδο.

Ζητάμε την κατανόηση σας και προτείνουμε δυο διεξόδους:

Α. Εφόσον, όπως αρχικά είχατε ανακοινώσει, υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν σε 4 μέρες να προβείτε στην αντίστοιχη επέκταση τους.

Β. Αν τελικά οι 3 μέρες είναι μονόδρομος σας παρακαλούμε να εξασφαλίσετε με τους συλλόγους έναν αριθμό αγωνισμάτων ανά αθλητή που δε θα υπερβαίνει τις δυνατότητες του ανά αγωνιστική. Δεδομένου του χρονικού περιορισμού θεωρούμε ότι αυτό δε θα έπρεπε να είναι άνω των 3 αγωνισμάτων.

Επιπλέον θα εκτιμούσαμε αν κοινοποιήσετε το παρόν σε όσους παραπάνω από τους συλλόγους μπορείτε καθώς και σε όποιον άλλο θεωρείτε ενδιαφερόμενο.

Σας παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την κατανόηση των ανωτέρω και τις ενέργειες σας που θα εξασφαλίσουν αγώνες υψηλής ποιότητας.

Με εκτίμηση,

Ασπουγαλής Γιώργος

Βαζαίος Ανδρέας

Γιαννοπούλου Νεφέλη

Γκολομέεβ Κριστιάν

Δράκου Θεοδώρα

Δρασίδου Μαρίλεια

Εγγλεζάκης Κωνσταντίνος

Κατραντζής Χρήστος

Καλογέρη Ζαχαρούλα

Κοντογεώργου Ελένη

Κυνηγάκης Άλκης

Λεμπλ Ηλέκτρα

Μακρυγιάννης Ευάγγελος

Μάτσα Μάρθα

Μερετσόλιας Κωνσατντίνος

Μπίλας Στέργιος

Νέγρης Δημήτρης

Ντάνος Νίκος

Ντουντουνάκη Άννα

Παπαστάμος Απόστολος

Παυλοπούλου Νικολέττα

Σαχά Ιωάννα

Σίσκος Απόστολος

Σπανουδάκης Γιώργος

Στάμου Κωνσταντίνος

Χρήστου Απόστολος».

Επιπλέον, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Κολύμβησης, Συγχρονισμένης Κολύμβησης, Υδατοσφαίρισης και Καταδύσεων – με επίσημη ανακοίνωση του ΔΣ του στηρίζει ανοικτά την κίνηση αυτή των αθλητών, τονίζοντας πως ο ΣΕΠΚΥΣΣΚ έχει τοποθετηθεί για το ίδιο θέμα νωρίτερα, με στόχο την αποσυμπίεση των συμμετεχόντων και την εύρεση μιας μέσης λύσης στον τρόπο διεξαγωγής.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA