Έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Νέων ο Ιωάννης Χρήστου στα 50μ ύπτιο!

by Aquafeed 24

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα των Κολυμβητικών Αγώνων για το Μίτινγκ «Ακρόπολις» το Σάββατο (18/5), στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, με τον Ιωάννη Χρήστου να ξεχωρίζει στα 50μ ύπτιο, πιάνοντας το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.

Ο Ιωάννης Χρήστου του Ολυμπιακού κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα 50μ ύπτιο, πίσω από τον αδερφό του, Απόστολο, με χρόνο 26.07 και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, που θα διεξαχθεί στο Καζάν της Ρωσίας.

Σημαντική επίδοση και για τη Γεωργία Δαμασιώτη του Ωκεανού, που κολύμπησε σε χρόνο 1:01.11 στα 100μ πεταλούδα και έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος  Νεανίδων.

Οι αγώνες ολοκληρώνονται την Κυριακή (19/5) με ώρες έναρξης τις 09.00 (προκριματικοί) και τις 18.00 (τελικοί).

Μετά το τέλος των αγώνων, ο Ιωάννης Χρήστου δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος και περήφανος για το χρόνο που πέτυχα, καθώς δούλευα συνέχεια για να πιάσω το όριο για το Ευρωπαϊκό. Ήταν ο στόχος της χρόνιας και χαίρομαι που τον πέτυχα. Πλέον εύχομαι να τα πάω ακόμα καλύτερα και στοχεύω στον τελικό».

Με τη σειρά του, ο προπονητής του, Παναγιώτης Βελέντζας, ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Γιάννη, που πετύχαμε το στόχο μας. Δουλεύουμε πολύ σκληρά τα τελευταία τρία χρόνια και ειδικότερα τον τελευταίο χρόνο, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Υπήρξαν λίγες δυσκολίες, αλλά όλα είναι στο πρόγραμμα και πλέον επικεντρωνόμαστε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Η Γεωργία Δαμασιώτη, από την πλευρά της, τόνισε: «Τα πήγα πολύ καλά και κοντά στο ρεκόρ μου, αν και δεν ήμουν απόλυτα έτοιμη. Μένει λίγος καιρός για δουλειά και μετά πρέπει να τα δώσω όλα για το Ευρωπαϊκό, όπου στόχος μου είναι ένας τελικός και φυσικά να πιάσω τα όρια για το Παγκόσμιο. Θέλω πολύ να τα καταφέρω και γιατί όχι, να πάρω και ένα μετάλλιο».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA