Επέστρεψε η αποστολή από το Καζάν με δύο χρυσά και ένα χάλκινο!

by Aquafeed 24

Η Ελληνική αποστολή επέστρεψε στην Ελλάδα από τη Ρωσία, μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κολύμβησης Εφήβων-Νεανίδων, έχοντας στις αποσκευές της δύο χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο.

Την αποστολή υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ, Δημήτρης Σαρακατσάνης, ο τεχνικός σύμβουλος στο άθλημα της κολύμβησης, Νίκος Κραουνάκης και η Άννα Μαρκοπούλου, μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ.

Ο Απόστολος Παπαστάμος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς ανέβηκε δύο φορές στο υψηλότερο σκαλί του βαθρού, στα 200μ μικτή ατομική, πραγματοποιώντας Πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων με 1:59.93 και στα 400μ μικτή ατομική, όπου με χρόνο 4:15.18, έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, σημειώνοντας, παράλληλα, Πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων.

Ο Αρκάδιος Ασπουγαλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ πρόσθιο, με επίδοση 28.16, ενώ πολλοί ήταν οι αθλητές που συμμετείχαν σε τελικούς και έκαναν Πανελλήνια ρεκόρ.

Συνολικά, οι 16 Έλληνες αθλητές επέστρεψαν με 3 Ευρωπαϊκά μετάλλια ,1 Ολυμπιακό όριο, 4 όρια Παγκοσμίου πρωταθλήματος, 12 Πανελλήνια ρεκόρ,  11 μεγάλους τελικούς, 3 τελικούς σε ομαδικά και 2 μικρούς τελικούς.

Ο χρυσός νικητής Απόστολος Παπαστάμος, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος με τα δύο χρυσά μετάλλια. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν ένα όνειρο που είχα από μικρός και θέλω να ευχαριστήσω όσους στάθηκαν στο πλάι μου όλο αυτό τον καιρό».

Ο Αρκάδιος Ασπουγαλής, με τη σειρά του, ανέφερε: «Είναι τρομερό συναίσθημα να παίρνεις ένα μετάλλιο σε μια μεγάλη διοργάνωση και είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα. Δούλεψα όλο το χρόνο σκληρά και θα συνεχίσω να το κάνω».

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, τόνισε: «Είναι μεγάλη επιτυχία για την Ελληνική Κολύμβηση, αποδεικνύοντας ότι έχει εκπρόσωπο, όχι μόνο στην κορυφή, αλλά και τη βάση της. Είναι σπουδαίο να κρατάνε τα νέα παιδιά τη σημαία στον ιστό της».

Ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαρός, υποστήριξε: «Η Εθνική ομάδα έκανε εκπληκτική εμφάνιση, δείχνοντας ότι το Ελληνικό κολύμπι έχει μέλλον. Η παρουσία μας είναι επιτυχημένη με τα 3 μετάλλια και θα έχουμε και συνέχεια στη Βουδαπέστη. Το μέλλον ανήκει σε αυτά τα παιδιά. Η Ομοσπονδία χαιρετίζει τη νέα πολιτική ηγεσία και εύχεται τα κολυμβητηρια να είναι ανοιχτά και η Εθνικές ομάδες μας να αποκτήσουν αθλητικό Κολυμβητικό Κέντρο».

Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Σαρακατσάνης, εστίασε στα εξής: «Συνολικά θεωρώ ότι η αποστολή μας πέτυχε το στόχο της στο Καζάν, καθώς τα αποτελέσματα ήταν θετικά στο σύνολό τους. Είμαι συγκινημένος για τον Παπαστάμο. Όχι μόνο κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, αλλά σε τόσο μικρή ηλικία κατάφερε να πιάσει το όριο για τους ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο».

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Τάσος Παπαδόπουλος, είπε: «Ένα μεγάλο μπράβο στους πρωταγωνιστές, αυτά τα παιδιά, τους προπονητές τους, τους συλλόγους τους, τις οικογένειές τους που τους στήριξαν, αλλά και στην κολυμβητική ομοσπονδία που πίστεψε σε όλους αυτούς και με σταθερά βήματα οδηγηθήκαμε σε αυτό το αποτελέσματα. Ο βαθμός της επιτυχίας αναδεικνύει ότι το βάθος της κολύμβησης στην Ελλάδα δεν περιορίζεται μόνο σε 2-3 κολυμβητές, αλλά σε πολύ μεγαλύτερο μέγεθος και η πορεία της είναι προσανατολισμένη στην σωστή κατεύθυνση».

Από την πλευρά του, ο προπονητής Μίλτος Χαλκιάς, ανέφερε: «Η Ελληνική κολύμβηση δήλωσε παρόν με μια πολύ επιτυχημένη παρουσία, με 2 χρυσά και 1 χάλκινο μετάλλιο, το Ολυμπιακό όριο του Παπαστάμου και αρκετά Πανελλήνια ρεκόρ. Κοιτάξαμε στα μάτια υπερδυνάμεις της Ευρωπαϊκής κολύμβησης και τα καταφέραμε. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Το μέλλον τους ανήκει».

Ο προπονητής Νίκος Κραουνάκης, δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά για αυτά τα παιδιά, που κατάφεραν να πάρουν τρία μετάλλια και να πετύχουν πολύ καλές επιδόσεις, με Πανελλήνια ρεκόρ. Το άθλημα της Κολύμβησης έχει μέλλον και παιδιά με ταλέντο και πρέπει να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο στη χώρα μας, καθώς το αξίζει».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA