Μόνο «ήσυχο» δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το πολύ μεγάλο παιχνίδι που διεξήχθη στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών ανάμεσα σε δύο εξαιρετικές ομάδες, τον Πανιώνιο και τον ΝΟ Βουλιαγμένης, οι οποίες αντάμωσαν ξανά το βράδυ του Σαββάτου σε μια αναμέτρηση με… πέμπτο οκτάλεπτο!

Όσον αφορά το παιχνίδι που διεξήχθη το Σάββατο, ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης επικράτησε 17-8 στη Νέα Σμύρνη και πέρασε στην πρώτη θέση του Β’ Ομίλου με 24 βαθμούς και σε ισοβαθμία με τον Πανιώνιο (9-11 το πρώτο παιχνίδι στον Λαιμό). Εν τούτοις, η αποβολή χωρίς αντικατάσταση του Νίκολα Μοσκόφ προς το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου, ήταν αναμφίβολα το σημείο της αναμέτρησης που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στους ανθρώπους του Πανιωνίου. Η κόκκινη κάρτα προς τον Μαυροβούνιο σκόρερ ήρθε μέσω του ελέγχου του VAR από τους διαιτητές της αναμέτρησης, ενώ υπενθυμίζεται ότι η αποβολή χωρίς αντικατάσταση επισύρει πέναλτι υπέρ της αντίπαλης ομάδας και τέσσερα λεπτά με παίκτη λιγότερο για την ομάδα που χρεώνεται αυτή την ποινή.

Όπως αναφέρεται στο koe.org.gr: «Συγκεκριμένα, ο Νίκολα Μοσκόφ του Πανιωνίου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και χωρίς αντικατάσταση “για βίαιο παιχνίδι, διότι κλώτσησε το Νο 8 μπλε του ΝΟΒ (Ντίλαν Γούντχεντ) στο σώμα”, όπως αναφέρεται στο φύλλο αγώνα και μετά από συνδρομή του VAR. Έτσι ο ΝΟΒ εκτέλεσε πέναλτι (εύστοχα, για το 4-9) και έπαιξε για 4 αγωνιστικά λεπτά με παίκτη παραπάνω».

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες του #AQF24, πέρα από το γεγονός ότι στον Πανιώνιο αντιδρούν έντονα με όσα διαδραματίστηκαν το Σάββατο στην έδρα τους, υπάρχει ήδη αίτημα προς την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας για επανάληψη της εν λόγω αναμέτρησης, καθώς τη θεωρούν ως μη γενόμενη.

Πηγές από τον Πανιώνιο ανέφεραν ότι ζήτησαν επανάληψη του αγώνα, καθώς υποστηρίζουν ότι η χρήση VAR στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ήταν επίσημη, διότι δεν είχαν ενημερωθεί οι ομάδες της Α1 ανδρών, καθώς ούτε και επίσημα ο σύλλογος του Πανιωνίου ώστε να συμφωνήσει σε αυτό. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η χρήση VAR δεν υπάρχει στη ειδική προκήρυξη του Α1 ανδρών, κάτι που συνιστά αλλοίωση πρωταθλήματος, όπως υποστηρίζουν οι παροικούντες τη… Νέα Σμύρνη.