Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η ελληνική αποστολή τη συγκομιδή των μεταλλίων της στην πρώτη βραδιά των τελικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης Νέων / Νεανίδων στο Πόζναν. Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες κατέκτησαν πέντε μετάλλια στην πρεμιέρα από τα οποία ένα χρυσό, τρία ασημένια και ένα χάλκινο. Συγκεκριμένα:

Ο Γιώργος Καλτσουκαλάς ήταν ο κορυφαίος πρωταγωνιστής της ημέρας καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100 μ. επιφάνεια με επίδοση 35.48, που καταρρίπτει το πανελλήνιο ρεκόρ Νέων, το οποίο κατείχε ο ίδιος από τον πρωϊνό προκριματικό (35.64). Στο συγκεκριμένο αγώνισμα η Ελλάδα έκανε το 1-2, καθώς κατέκτησε και το ασημένιο μετάλλιο με τον Απόστολο Λαμπαδάρη και χρόνο 36.04.

Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε τελικά και η Εθνική μας ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ50 μ. επιφάνεια με τους Απόστολο Λαμπαδάρη, Γεωργία Περάκη, Χριστίνα Βρέτζου, Γιώργο Καλτσουκαλά, καθώς στον τελικό του αγωνίσματος πέτυχε χρόνο 1.09.78.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και ο Ηλίας Καλφίδης που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 400 μ. επιφάνεια με 3.09.45.

Η Κατερίνα Μανιάτη, εξάλλου, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. διπλά πέδιλα Νεανίδων με χρόνο 49.43. Στον ίδιο τελικό, η Γεωργία Περάκη ήταν 4η με 49.49.

Στον τελικό των 100 μ. επιφάνεια Νεανίδων, η Κατερίνα Βρέντζου ήταν 6η με 42.99. Στα 100 μ. διπλά πέδιλα Νέων, τέλος, ο Βαγγέλης Καρδάκος τερμάτισε 7ος με 45.24.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Οι αγώνες συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη (23/6) με τους προκριματικούς το πρωί και τους τελικούς το απόγευμα.

Πηγή: koe.org.gr

Facebook Comments