Ελληνικός θρίαμβος δέκα χρόνια μετά!

by Aquafeed 24

Η ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση επανέρχεται δυναμικά στην ελίτ, όχι μόνον σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, όπου η Εθνική γυναικών είναι δευτεραθλήτρια Ευρώπης και οι μικρές Εθνικές συνεχώς διακρίνονται στις μεγαλύτερες διοργανώσεις, αλλά και σε επίπεδο συλλόγων.

Σε βάθος δεκαετίας συναντάμε την τελευταία φορά που δύο εκπρόσωποι της Ελλάδας βρέθηκαν μαζί στο Φάιναλ Φορ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, της Ευρωλίγκας γυναικών.

Στο νησί της Κέρκυρας, τη σεζόν 2009-2010 η Βουλιαγμένη και ο Ολυμπιακός συμμετείχαν στο Φάιναλ Φορ, με την ομάδα της Αλεξίας Καμμένου τότε να επικρατεί στον τελικό της… Κίνεφ Κίρισι με σκορ 10-7 και τον «Θρύλο» να έρχεται τέταρτος.

Φέτος, ο Ολυμπιακός του Χάρη Παυλίδη και η Βουλιαγμένη της Αλεξίας Καμμένου τα κατάφεραν ξανά και θα εκπροσωπήσουν την ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση, ενώ με δύο ελληνικές ομάδες θα ήταν ευχής έργον αν η διοργάνωση του Φάιναλ Φορ ερχόταν στην Αθήνα!

Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος ευρωπαϊκός τίτλος του ΝΟΒ ήταν στην Κέρκυρα, με προπονήτρια την Αλεξία Καμμένου (σ.σ Είχε γίνει τότε το back2back), ενώ ο Ολυμπιακός είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης το 2014-2015 και είχε παίξει στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης το 2016-2017 κόντρα στην Κίρισι και σε έναν τελικό – κλοπή για την ελληνική ομάδα.

Η Βουλιαγμένη έχει παίξει σε πέντε τελικούς με δύο τρόπαια, ο Ολυμπιακός έχει παίξει σε δύο τελικούς με ένα τρόπαιο, ενώ η παλιά σπουδαία ομάδα του ΑΝΟΓ είχε παίξει σε τέσσερις τελικούς με δύο τρόπαια.

Βίντεο με τους πανηγυρισμούς των κοριτσιών του ΝΟΒ στο Χαλάνδρι, μετά τη νίκη επί της Κίνεφ Κίρισι και την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA