Ελλάδα vs Ολλανδία: Η απόλυτη στατιστική σύγκριση!

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Μετά το πέρας της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αυτής των ομίλων κάθε ομάδα έδωσε τα δικά της ισχυρά δείγματα γραφής. Τα χαρακτηριστικά τα οποία έκαναν κάθε ομάδα να ξεχωρίσει, ο τρόπος παιχνιδιού και οι παίκτριες οι οποίες ήταν «αιχμές του δόρατος» σε επίθεση και άμυνα, αποτυπώνονται μέσα από διάφορες στατιστικές κατηγορίες. Έτσι ακριβώς και με την Εθνική μας Ομάδα η οποία «πέταξε» για τα προημιτελικά αήττητη, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία του Ευάγγελου Δουδέση.

Ελλάδα και Ολλανδία αναμένεται να δώσουν λοιπόν μία πάρα πολύ δυνατή «μάχη» στις 28/06 και ώρα 20:30. Κάθε μία από τις δύο διεκδικούν την νίκη που οδηγεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Αναλύοντας την ανατομία της «Γαλανόλευκης» και των «Οράνιε» θα βρούμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και μπορούμε να πάρουμε μία γεύση για το τι να περιμένουμε στο μεταξύ τους παιχνίδι.

 

ΤΑ «ΤΕΙΧΗ» ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ:

Ελλάδα: Ιωάννα Σταματοπούλου, Ελένη Σωτηρέλη

Η διεθνής τερματοφύλακας αγωνιζόμενη συνολικά 80 λεπτά στα τρία παιχνίδια και ήταν σε όλα εκπληκτική. Συνολικά δέχθηκε 14 τέρματα, εκ των οποίων τα 10 στο παιχνίδι με την Ισπανία. Αυτό ωστόσο δεν λέει απολύτως τίποτα καθώς στο παιχνίδι εκείνο η Σταματοπούλου ήταν το λιγότερο κομβική με τις αποκρούσεις που πραγματοποίησε. Στο συγκριμένο παιχνίδι πραγματοποίησε 6 αποκρούσεις εκ των οποίων κάποιες με τεράστιο βαθμό δυσκολίας.

Συνολικά στα λεπτά που αγωνίστηκε πραγματοποίησε 21 αποκρούσεις σε 35 σουτ. Δηλαδή 60% επιτυχίας, ενώ το μοναδικό πέναλτι στο οποίο βρέθηκε αντιμέτωπη το απέκρουσε! Όπως καταλαβαίνει κανείς η 24χρονη πορτιέρε βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και οι αντίπαλοι της δυσκολεύονται αρκετά στο να βρουν λύσεις απέναντι της. Για να καταλάβουμε ακριβώς τι σημαίνει το 60%. Η Ελληνίδα τερματοφύλακας έχει το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας σε επεμβάσεις στη διοργάνωση ανάμενα στις τερματοφύλακες που έχουν αγωνιστεί 80 λεπτά και πάνω, ενώ είναι πρώτη ανάμεσα στις τερματοφύλακες που έχουν δεχθεί τουλάχιστον 35 σουτ.

Καταπληκτικά ποσοστά επίσης έχει μέχρι στιγμής και η Ελένη Σωτηρέλη. Συγκεκριμένα στα λεπτά που έχει αγωνιστεί τερματοφύλακας του Εθνικού Πειραιά έχει πραγματοποιήσει 6 επεμβάσεις σε 7 προσπάθειες των αντιπάλων. Αυτό σημαίνει πως το ποσοστό επιτυχίας της Σωτηρέλη ανέρχεται στο πολύ υψηλό 86%. Από τα 6 αυτά σουτ τα 3 προήλθαν από την περιφέρεια στα οποία είχε το απόλυτο, ενώ από το φουνταριστό είχε 75% με 3/4.

 

Ολλανδία: Λάουρα Ααρτς, Σάρα Μπούις

Οι δύο πορτιέρε μοιράζονται ως τώρα λεπτά συμμετοχής με την Ααρτς να έχει 57 λεπτά και την Μπούις 39. Την 25χρονη Ααρτς την είδαμε καλά και φέτος στα παιχνίδια του Εθνικού απέναντι στη Ντουναϊσβάρος. Στα 24 σουτ που δέχθηκε πραγματοποίησε 10 αποκρούσεις με ποσοστό 40%.

Η Σάρα Μπούις, η έτερη τερματοφύλακας της Ολλανδίας αλλά και της Ντουναϊσβάρος στα λεπτά που αγωνίστηκε είχε ένα αρκετά υψηλό ποσοστό αποκρούσεων με 9/13, δηλαδή 69%!

 

ΤΑ ΠΡΩΤΑ…«ΠΙΣΤΟΛΙΑ»

Ελλάδα: Έλενα Ξενάκη, Βάσω Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου 

Η Έλενα Ξενάκη έχοντας 10 γκολ σε 16 προσπάθειες ηγείται μέχρι στιγμής της γαλανόλευκης επίθεσης μαζί με την Βάσω Πλευρίτου η οποία έχει 10 τέρματα σε 25 προσπάθειες και την Ελευθερία Πλευρίτου με 9 τέρματα σε 18! Η Ξενάκη μέχρι στιγμής κάνει τη διαφορά όντας πρώτη σε ολόκληρη τη διοργάνωση στα γκολ από το φουνταριστό με 7/12 (ενώ στη δεύτερη θέση είναι η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη με 3/4), ενώ οι αδερφές Πλευρίτου σκοράρουν συνεχώς από την περιφέρεια, έχοντας πετύχει σπουδαία τέρματα δείγμα της ποιότητας τους.

Ολλανδία: Λόλα Μουλχούιζεν, Σιμόνε Βαν Ντερ Κραατς

Τα δύο πρώτα… «πιστόλια» της ομάδας του Ευάγγελου Δουδέση στη διοργάνωση πρωταγωνιστούν μέχρι στιγμής στα παιχνίδια της φάσης των ομίλων έχοντας 11/15 η Μουλχούιζεν και και 11/16 η Φαν Ντερ Κραατς. Η 17χρονη Μουλχάιζεν κάνει καταπληκτικά παιχνίδια μέχρι σήμερα και ηγείται της Ολλανδικής επίθεσης.

Η Σαμπρίνα Φαν Ντερ Σλοοτ δεν έχει ιδιαίτερα υψηλές «πτήσεις» ως τώρα στο σκοράρισμα με 3/11 σουτ ωστόσο πάντα παραμένει κίνδυνος για της αντίπαλες άμυνες.

ΑΜΥΝΑ: Δύο «Ελληνίδες» τα πρωτεία…

Ελλάδα: Μαργαρίτα Πλευρίτου

Η αρχηγός της Εθνικής ομάδας κάνει καταπληκτικό τουρνουά ως τώρα. Χωρίς υπερβολή η Μαργαρίτα Πλευρίτου στα 62 λεπτά που έχει αγωνιστεί έχει κλειδώσει την ελληνική άμυνα, ενώ αυτό φαίνεται και από τα ποσοστά των αντιπάλων στα σουτ από του φουνταριστό, το οποίο είναι συνολικά 3/13… Επίσης έχει 4 τέρματα σε 8 προσπάθειες εκ των οποίων κάποια με εκπληκτικά περιφερειακά σουτ.

Ολλανδία: Ίλσε Κούλχαας

Η αμυντικός της Γλυφάδας συνεχίζει την πολύ καλή χρονιά που έκανε φέτος υπό την καθοδήγηση του Θεόδωρου Ανδρεάκου, πάλι βέβαια με την καθοδήγηση ενός Έλληνα κόουτς. Οι αντίπαλοι της Ολλανδίας στα 4 παιχνίδια έχουν 7/16 ποσοστό επιτυχίας, επίσης η Κουλχας έχει αγωνιστεί σε 55 λεπτά έχοντας και 1 γκολ.

Τα σημεία υπεροχής…

Ελλάδα και Ολλανδία σφύζουν από ποιότητα ωστόσο διαφέρουν. Η Ολλανδία έχει συνολικά υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας στην επίθεση της με 58 γκολ σε 108 προσπάθειες, 58%, σε 4 παιχνίδια, ενώ η Εθνική μας Ομάδα έχει 53/110 δηλαδή 48%. Μικρή η διαφορά βέβαια.

Εκεί όμως όπου η Ελλάδα σίγουρα υπερέχει ως τώρα είναι η άμυνα όπου έχει αναγκάσει τους αντιπάλους της σε 15 γκολ σε 85 προσπάθειες, δηλαδή 18%! Από την άλλη ούτε η Ολλανδία είναι κακή σε αυτόν τον τομέα ωστόσο το 18 γκολ σε 64 προσπάθειες σημαίνει 28%, δηλαδή και γκολ κάθε 3μιση περίπου επιθέσεις του αντιπάλου.

Ο παραπάνω…

Εκεί η Ολλανδία σε 13 ευκαιρίες στον παίκτη παραπάνω λάθεψε μόνο τις 4, 9/13. Η «Επίσημη Αγαπημένη» από την άλλη σε 15 ευκαιρίες έχει σκοράρει τις 8.

Οι πρώτες «κλέφτρες»

Οι δύο ομάδες στα παιχνίδια που έχουν δώσει, η Ελλάδα 3, η Ολλανδία 4 έχουν 36 και 32 κλεψίματα αντίστοιχα. Υπεροχή της Εθνικής μας αν σκεφτεί κανείς πως έχουμε παραπάνω κλεψίματα με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Τα πρωτεία στα ελληνικά κλεψίματα έχουν η Μαργαρίτα Πλευρίτου και η Έλενα Ξενάκη με 5 η κάθε μία. 

Για την Ολλανδία η πρώτη σκόρερ είναι και πρώτη στα κλεψίματα με την Μουλχάιζεν να έχει 7.

Στα κλεψίματα κατά για κάθε ομάδα η Ελλάδα έχει δεχθεί 10 ενώ η Ολλανδία έχει 17.

Όλα τα στοιχεία των συγκρίσεων προέρχονται από την επίσημη στατιστική υπηρεσία της FINA.

ΥΓ.Να θυμόμαστε πάντα πως οι αριθμοί είναι πολύ χρήσιμοι και αυστηροί δείκτες των όσων γίνονται εντός αγωνιστικού χώρου όμως δεν λένε πάντα την αλήθεια. Υπάρχουν πλείστες κινήσεις και «μάχες» που δεν καταγράφονται από τη στατιστική και είναι εξίσου σημαντικές με αυτές που καταγράφονται. Ωστόσο είναι χρήσιμο δείγμα για τη δουλειά ορισμένων.

 

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA