Με το ηθικό στα ουράνια και το πάθος για το Χρυσό μετάλλιο να “φουντώνει” όλο και περισσότερο, η Εθνική μας ομάδα Νέων Γυναικών καλείται να αντιμετωπίσει το Σάββατο 16/10 19:00 ώρα Ελλάδος, στον τελευταίο και σημαντικότερο αγώνα αυτής της διεθνούς διοργάνωσης, την Ισπανία.

Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ισπανία διατήρησαν το αήττητο σερί τους προκρινόμενες στον μεγάλο τελικό και θα ανταγωνιστούν σκληρά για την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου! Οι Ισπανίδες ομολογουμένως κατέθεσαν ψυχή στον ημιτελικό κόντρα στην Ιταλία όπου μέχρι και το 3ο οκτάλεπτο βρισκόντουσαν πίσω στο σκορ με 10-9! Ένα ξέσπασμα στην τελευταία περίοδο του αγώνα (επιμέρους σκορ 5-2) αρκούσε για την Ισπανία, ώστε να κατακτήσει το μομέντουμ και μαζί το εισιτήριο στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης! Ο αγώνας έληξε μάλιστα 14-12, με τις Ιταλίδες να διεκδικούν το Χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μαζί με την Ουγγαρία.

Η συγκίνηση που χάρισε σε ολόκληρο το ελληνικό πόλο, η πρόκριση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στον Μεγάλο Τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων Γυναικών είναι απερίγραπτη. Η περηφάνεια όλων μας γι’ αυτά τα κορίτσια δεν πρόκειται να καθοριστεί από το χρώμα του μεταλλίου!