Πριν από μερικές ημέρες «έφυγε» από τη ζωή ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος του αθλητισμού και της υδατοσφαίρισης τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα, ο Jose Brasco Cata ή αλλιώς όπως τον γνώριζε το ευρύ κοινό Pepe.

Στο πλαίσιο του αποχαιρετισμού του υπέροχου δασκάλου του αθλήματος, διοργανώθηκε μία  συγκέντρωση στην μνήμη του Pepe Brasco, στο κέντρο εκδηλώσεων της Μπαρτσελονέτα. Στο συγκεκριμένο γεγονός το «παρών» έδωσε σχεδόν όλος ο κόσμος του πόλο της Ισπανίας με τεράστιες προσωπικότητες του αθλήματος όπως ο Μάνουελ Εστιάρτε, ο οποίος μάλιστα έβγαλε και έναν σύντομο λόγο για τον άνθρωπο που για εκείνον ήταν δάσκαλος και αθλητικός του πατέρας, βοηθώντας τον σημαντικά στην μετέπειτα αξιομημνόνευτη πορεία του ως ένας από τους πολίστες που άφησαν εποχή, μιας και ο Καταλανός προπονητής το είχε εμπιστευτεί από νωρίς βοηθώντας τον όσο λίγοι. Στο πλευρό του μυθικού Ισπανού πολίστα βρέθηκε και ο πρώην Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της FINA Lolo Ibern.

Στην κάτωθι φωτογραφία δημιουργήθηκε μία συλλογή από στιγμές της μεγάλης πορείας του Pepe Brasco στο χώρο, από τα πρώιμα χρόνια μέχρι και εσχάτως, με στιγμιότυπα μάλιστα από τα χρόνια που πέρασε στην Ελλάδα με την Εθνική Ομάδα, τον ΝΟ Χίου και τον ΝΟ Βουλιαγμένης.

Φυσικά στην εκδήλωση μνήμης παρευρέθηκαν και άνθρωποι από την Ελλάδα, οι οποίοι τον γνώριζαν προσωπικά και τον τίμησαν με την παρουσία τους. Στην στιγμιότυπο παρακάτω φαίνονται ο κος Πόλυς Αφρουδάκης, με τον Γιάννη Γιαννουρή και τον Μανουέλ Εστιάρτε.