Μόλις λίγες μέρες προετοιμασίας και συνεχούς προπόνησης – και όχι ξεκούρασης – μεσολάβησαν από τον Α’ Γύρο του World Cup Γυναικών του Ρότερνταμ με την διοργάνωση της Αθήνας, η οποία είναι έτοιμη να υποδεχτεί το κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός το τριήμερο 19-21 Απριλίου στο κολυμβητήριο «Κύπρος» της ΣΣΕ.

Με την Δευτεραθλήτρια Ευρώπης του 2022 να έρχεται αντιμέτωπη με κορυφαίες ομάδες του κόσμου και να παίρνει τα πρώτα δείγματα της χρονιάς από διεθνείς διοργανώσεις, το σύνολο της Αλεξίας Καμμένου και του Τάσου Πυρπυρή ανασυντάσσεται επιστρέφοντας από την Ολλανδία και στοχεύει ξεκάθαρα σε ένα από τα δυο «εισιτήρια» που δίνει το Group B για το Super Final του Λονγκ Μπιτς.

Η Ελλάδα πλέον, βρίσκεται στον ίδιο Όμιλο με τις: Ισπανία, Κίνα και Αυστραλία – δηλαδή τις ομάδες που ολοκλήρωσαν στην 3η και 4η θέση των Group A και Β στο Ρότερνταμ και μπροστά στο ένθερμο κοινό της θα αγωνιστεί το τριήμερο 19-21 Απριλίου (καθημερινά στις 18:00), ενώ αυτές τις μέρες πραγματοποιεί κοινή προετοιμασία με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2022 – Αμερική.

Ολοκληρώνοντας την παρουσία της στο Ρότερνταμ με νίκη επί της Αυστραλίας, που ουσιαστικά της εξασφάλισε και την 3η θέση στον Όμιλο, η Εθνική μας ομάδα επέστρεψε αποφασισμένη για σκληρή δουλειά τις μέρες του Πάσχα και αναμφίβολα, πιο δυναμικές εμφανίσεις στο World Cup της Αθήνας, με την διεθνή περιφερειακό Ειρήνη Νίνου να μιλά στο #Aquafeed24 για την σημασία της τελευταίας νικηφόρας αναμέτρησης απέναντι στην Αυστραλία, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό για την εικόνα της ομάδας στο Ρότερνταμ, ενώ τόνισε ότι το ελληνικό κοινό σε συνδυασμό με τον στόχο της πρόκρισης στο Super Final θα βοηθήσουν την Γαλανόλευκη να πετύχει αυτό που θέλει στην Αθήνα!

«Είναι μια πολύ σημαντική νίκη και αγωνιστικά για την συνέχεια της διοργάνωσης αλλά και ψυχολογικά. Ήταν το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι και ξέραμε ότι πρέπει να κυριαρχήσουμε και να φύγουμε με την νίκη, γιατί είναι κι αυτή μια ομάδα πολύ δυνατή που πιθανόν να αντιμετωπίσουμε και σε κάποια άλλη διοργάνωση».

«Είμαστε ευχαριστημένες από τον απόδοση μας παρά τις 2 ήττες μας, γνωρίζουμε ότι δεν είχαμε την ευκαιρία και τον χρόνο να δουλέψουμε την τακτική μας όσο περισσότερο γίνεται, αλλά αυτό θα γίνει και θα είμαστε έτοιμες όταν θα έρθει η ώρα. Κρατάμε τα θετικά από το Ρότερνταμ, καθώς είναι μια πολύ καλή προπόνηση για εμάς να δοκιμάσουμε για πρώτη φορά φέτος τις δυνάμεις μας σε μια επίσημη διοργάνωση που ας μην ξεχνάμε ότι παίζουμε και με καινούργιους κανονισμούς κάτι που έχει αλλάξει λίγο τον τρόπο παιχνιδιού μας».

«Αρχικά είναι τεράστια χαρά να παίζουμε στην έδρα μας, στην Αθήνα. Ο πρωταρχικός στόχος είναι να πάρουμε την πρόκριση για την επόμενη φάση και φυσικά να δείξουμε βελτιωμένες και έτοιμες για να διεκδικήσουμε κάτι τέτοιο γιατί όλες οι ομάδες είναι παρά πολύ δυνατές και χρειάζονται προσοχή. Νομίζω ότι η ομάδας μας έχει παρά πολύ ταλέντο και αυτό φαίνεται στο νερό, φυσικά υπήρχαν σημεία στο παιχνίδι μας που δεν είμασταν τόσο συγκεντρωμένες έπρεπε και εκεί ξέφευγε το σκορ – κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε και νομίζω ότι σε αυτό οφείλονται και κάποια σκαμπανεβάσματα στην διακύμανση του ματς, γιατί αντιμετωπίζουμε ομάδες που αν δεν τις προσέξεις λίγο, κατευθείαν μπορούν να ξεφύγουν και να εκμεταλλευτούν τα λάθη μας».