«Έφυγε» από την ζωή η εμβληματική μορφή της ελληνικής υδατοσφαίρισης Ανδρέας Καλομοίρης

by Aquafeed 24

Ανήμερα της γιορτής του, ο Ανδρέας Καλομοίρης, από τις εμβληματικές μορφές της υδατοσφαίρισης στη χώρα μας, «έφυγε» πλήρης ημερών (97 ετών).

Γεννήθηκε το 1925 στον Πειραιά και ήταν παιδί 8μελούς οικογένειας (6 αδέλφια). Υπήρξε κολυμβητής του Ολυμπιακού, πριν τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, στα 100, 200 και 400μ ελεύθερο, ενώ μεταπολεμικά (1946-49) έπαιξε και πόλο, ως φουνταριστός, την εποχή των Μοναστηριώτη, Προβατόπουλου, Παπαδόπουλου, Αλεξίου, Κλεούδη, στους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά που κατέκτησαν το πρωτάθλημα το 1947 και το 1949.

Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με τη διαιτησία ως το 1975, (διάδοχοι του θεωρούνται οι Τάκης Παναγάκος και Λάκης Τσαντάς, μετέπειτα), ενώ υπήρξε Πρόεδρος  για σειρά ετών του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΔΥ) που ιδρύθηκε το 1982, Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και της Πειθαρχικής Επιτροπής, Καθηγητής και Παρατηρητής Διαιτησίας, καθώς επίσης Μέλος και Ταμίας του Δ.Σ της – τότε – ΕΚΟΦ (νυν ΚΟΕ), από το 1984 – 1990 και 1994 – 1997.

Τελευταία του εμφάνιση, η συνέντευξη που παραχώρησε στο τελευταίο (4ο) τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της ΚΟΕ (KoeMag) και το συνάδελφο Νίκο Χαραλαμπόπουλο (ΕΔΩ).

Αγαπημένη του φράση το «στώμεν καλώς», με σεβασμό και καλή συμπεριφορά δηλαδή, στη ζωή.

Κυρ. Γιαννόπουλος: «Προσέδωσε κύρος και αξιοπρέπεια»

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, σε δήλωση του, εκφράζει τη θλίψη του, για την απώλεια του Ανδρέα Καλομοίρη: «Υπήρξε από τους στυλοβάτες της ελληνικής διαιτησίας στην υδατοσφαίριση, προσδίδοντας με την ακριβοδίκαιη προσέγγιση του, κύρος και αξιοπρέπεια στο χώρο.

Εκφράζω στους οικείους του, τα προσωπικά, αλλά και του συνόλου του Δ.Σ της Ομοσπονδίας, ειλικρινή μου συλλυπητήρια», τονίζει χαρακτηριστικά.

Πηγή: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA