Ενημερωτική επίσκεψη στην Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Ανδρών, που προετοιμάζεται στη Χαλκίδα ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος,  πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης (21/7) κλιμάκιο της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.) αποτελούμενο από τον γ.γ. Αθλητισμού και πρόεδρο της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., Γιώργο Μαυρωτά, και την πρωταθλήτρια σκοποβολής, με συμμετοχή σε έξι Ολυμπιακούς Αγώνες και μέλος της ομάδας Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., Άγη Κασούμη. Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των αθλητών, των προπονητών τους και όλων των μελών της ομάδας για την δομή και τους στόχους της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., αλλά και τις νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων (τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο), όπως και τους μηχανισμούς υποβολής αναφορών για περιστατικά χειραγώγησης στον αθλητισμό.

Τόσο στην αναλυτική παρουσίαση που έγινε πάνω σε αυτούς τους άξονες από τον γ.γ. Αθλητισμού, όσο και στο εξειδικευμένο κομμάτι με συγκεκριμένα παραδείγματα, από τη διεθνή εμπειρία, που αναπτύχθηκε από την Αγη Κασούμη, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον, ερωτήσεις και παρατηρήσεις από τους διεθνείς μας.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μαυρωτάς, «η ενημέρωση των πρωταγωνιστών είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της πρόληψης και της αντιμετώπισης του φαινομένου της χειραγώγησης αγώνων. Τα παιδιά της Εθνικής ομάδας πόλο, αλλά και γενικότερα των Εθνικών μας ομάδων, μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές του καθαρού αθλητισμού, καθώς αποτελούν πρότυπα για τους αθλητές κάθε ηλικίας. Τους ενημερώσαμε αναλυτικά, όπως κάναμε πριν μία εβδομάδα με την εθνική ανδρών βόλεϊ, για τη λειτουργία της πλατφόρμας αναφορών της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. και την εφαρμογή Red Button και είμαστε σίγουροι ότι και αυτοί θα κάνουν ό,τι μπορούν για να περάσουν το μήνυμα κατά της πάσης φύσεως προσπάθειας χειραγώγησης αγώνων.

Ως Ε.Π.ΑΘΛ.Α. δίνουμε μεγάλο βάρος στην ενημέρωση των αθλητών και στον εφοδιασμό τους με τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να ξέρουν ανά πάσα στιγμή τι πρέπει να κάνουν αν βρεθούν αντιμέτωποι με ύποπτες προσεγγίσεις. Ο ενημερωμένος αθλητής δύσκολα γίνεται θύμα επιτήδειων και αποφεύγει τις επιπτώσεις της άγνοιας. Ευχαριστώ την Ομοσπονδία και τον προπονητή Θοδωρή Βλάχο που ανταποκρίθηκε άμεσα και όλα τα παιδιά που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή σε αυτά που τους παρουσιάσαμε. Καλή προετοιμασία και καλή επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Σπλιτ. Η Ε.Π.ΑΘΛ.Α. προγραμματίζει, αυτή την περίοδο, ενημερώσεις και σε άλλες εθνικές ομάδες όλων των ηλικιακών κατηγοριών».

Οι επισκέψεις πιστοποιημένων στελεχών της ομάδας Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης της Ε.Π.ΑΘΛ.Α θα συνεχιστούν, με μεγαλύτερη έμφαση, το προσεχές διάστημα και ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου στα περισσότερα αθλήματα, με στόχο την ενημέρωση παικτών, προπονητών και στελεχών των ομάδων.

Facebook Comments