Δύο αγώνες λιγότεροι για την Εθνική γυναικών στο World League – Αποσύρθηκαν δύο χώρες!

by Aquafeed 24

Σε δυνατούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας γυναικών, η οποία αναχωρεί στις αρχές της επερχόμενης εβδομάδας για την Ουγγαρία, προκειμένου να συμμετάσχει στα ευρωπαϊκά προκριματικά του World League στη Βουδαπέστη.

Η «γαλανόλευκη» του Τεό Λοράντου θα παρουσιαστεί με νέα πρόσωπα στην αποστολή της, καθώς Χρυσή Διαμαντοπούλου και Χριστίνα Κότσια δεν βρίσκονται στις προπονήσεις αυτή τη στιγμή, ωστόσο το σημαντικότερο είναι ότι δεν θα δώσει τρία παιχνίδια όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά μόλις έναν επίσημο αγώνα, αυτόν κόντρα στην Ολλανδία, σύμφωνα με την έρευνα του Aquafeed24.

Συγκεκριμένα, η Ιταλία έχει ανακοινώσει ότι αποσύρεται από το τουρνουά, καθώς ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός και εκ των κορυφαίων αθλητών υδατοσφαίρισης στα χρονικά, Κάρλο Σίλιπο, ζήτησε πίστωση χρόνου για να δουλέψει με τις νέες του αθλήτριες και το World League δεν θα προσέφερε τίποτα στη «Σετερόσα».

Επίσης, αντίστοιχη απόφαση πήρε και η εθνική ομάδα της Γαλλίας, η οποία επίσης δεν θα συμμετάσχει στο τουρνουά.

Επομένως, η Εθνική ομάδα θα αγωνιστεί κανονικά την 5η αγωνιστική με την Ολλανδία, ενώ οι αγώνες για την 6η και 7η αγωνιστική δεν θα διεξαχθούν και η Ελλάδα θα κερδίσει με 5-0 τα δύο αυτά παιχνίδια.

Ωστόσο, ο Τεό Λοράντος θα έχει την ευκαιρία να «τεστάρει» τις διεθνείς αθλήτριες, καθώς κατά την παραμονή της στην Ουγγαρία η Ελλάδα θα δώσει δυνατά φιλικά με άλλες χώρες, όπως η Ρωσία και η Ισπανία.

Ακόμη, δεν έχει ξεκαθαρίσει πόσες χώρες από τα ευρωπαϊκά προκριματικά προκρίνονται στο Super Final της διοργάνωσης (3 ή 4) και αυτή η απόφαση εξαρτάται από την εγκατάσταση και τη χώρα που θα φιλοξενήσουν το εν λόγω τουρνουά στις 14-20 Ιουνίου.

Αυτή τη στιγμή, η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής: Ουγγαρία 10 (4 αγ.), Ισπανία 8 (3 αγ.), Ιταλία 7 (3 αγ.), Ρωσία 6 (4 αγ.) Ολλανδία 2 (2 αγ.), Ελλάδα 0 (3 αγ.), Γαλλία 0 (3 αγ.).

Τέλος, σημειώνεται ότι αρχικά έδρα των αγώνων ήταν το Ντέμπρετσεν, ωστόσο σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της FINA, τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στην Ουγγαρία και το Tüske Swimming Complex!

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA