Δράκου: «Νιώθω ξανά υπολογίσιμη, στις τοπ της Ευρώπης»

by Παναγιώτης Βότσης

Η Νόρα Δράκου είναι μία μεγάλη αθλήτρια και απέδειξε περίτρανα φέτος σε όλους όσους δεν την πίστευαν ότι παρά την μεγάλη -μόνο κολυμβητικά μιλώντας- ηλικία της, μπορεί να είναι πολύ πολύ ανταγωνιστική όχι μόνο εγχώρια αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Στη Ρώμη ήρθε με το στόχο του σίγουρα ενός τελικού και τελικά κολύμπησε σε δύο, έναν σε ατομικό με τα 50μ ύπτιο (7η) και έναν σε ομαδικό με την 4Χ100μ μεικτή mixed (7οι-ες). Εκλεισε την παροουσία της με την 11η θέση στον ημιτελικό των 50μ ελεύθερο και μάλιστα με φετινό ρεκόρ. Στο παγκόσμιο της Βουδαπέστης μπήκε σε άλλον ένα ημιτελικό με τη 12η θέση στα 50μ ύπτιο και είχε και 12η θέση πάλι με την 4Χ100μ μεικτή mixed.

Της ζητήσαμε να κάνει έναν απολογισμό για τη φετινή χρονιά και δήλωσ τα εξής:«Νομίζω ότι αυτή η χρονιά μου έδειξε ότι επέστρεψα σε γρήγορους χρόνους και σε προπονητικές ζώνες που είχα αφήσει λίγο. Μόνο θετικό μπορεί να είναι το πρόσημο γιατί είμαι ξανά στο προοσκήνιο. Νιώθω ξανά υπολογίσιμη, δε θέλω να ακουστεί σαν να περιαυτολογώ. Είχα συνηθίσει να είμαι σε δεκαεξάδες και σε οκτάδες πιο παλιά, και τα προηγούμενα χρόνια μου είχε στοιχίσει που πάλευα να το καταφέρω, δε μου άρεσε που το είχα χάσει. Φεύγω με μία 7η θέση στα 50μ ύπτιο, μία 11η θέση στα 50μ ελεύθερο και μία 7η στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ μεικτή mixed και είμαι πολύ ευχαριστημένη που είμαι ξανά στις τοπ της Ευρώπης. Η χρονιά ευτυχώς κύλησε πολύ καλά, όχι μόνο στο ευρωπαϊκό αλλά και στο παγκόσμιο».

Για την αλλαγή προπονητή που είχε φέτος πρόσθεσε:«Ήταν μία μεταβατική χρονιά για μένα, έχω γυρίσει στην Πάτρα, έχω αλλάξει προπονητή, μία επιλογή που θα μπορούσε και να μη βγει. Διατηρώ βέβαια εξαιρετική σχέση με τον Άκη (Οικονόμου) ο οποίος με βοήθησε και ακόμα με βοηθάει πάρα πολύ, η δουλειά που έχουμε κάνε δεν έχει χαθεί, και στην τεχνική μου, και στο μυαλό. Ο λόγος που γύρισα στην Πάτρα δεν έχει καμία σχέση να κάνει με εκείνον. Τώρα με το Λευτέρη (Μήτρακας) έχω πολύ καλή επικοινωνία, έχω γυρίσει και στην πόλη μου που μου είναι όλο το περιβάλλον πολύ οικείο οπότε όλες οι επιλογές μου βγαίνουν. Είναι και εκείνος πολύ νέος σε όλο αυτό, δεν είχε ποτέ ξανά αθλητή-ρια τέτοιου επιπέδου και έχει πάρα πολύ όρεξη, το ψάχνει και το κυνηγάει. Είναι καλό να δίνονται ευκαιρίες και σε νέους προπονητές. Είναι πολύ καλό το επίπεδο των προπονητών γενικά στους κορυφαίους αθλητές της Ελλάδας, αλλά να που υπάρχουν κι άλλοι που υπάρχουν στην επαρχία που δεν έχουν τις συνθήκες να δείξουν έργο οπότε είναι πολύ καλό να φαίνεται ότι υπάρχει και αυτό».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA