Χαλκιάς: «Στόχος πλέον η διάκριση στους μεγάλους αγώνες»

by Παναγιώτης Βότσης

Ο Γιώργος Ασπουγαλής είναι ένα από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κυρίως χάρη στην 10η θέση που κατέκτησε στα 50μ πρόσθιο με ισοφάριση του ατομικού του ρεκόρ. Ο Σερραίος κολυμβητής προπονείται από το Σεπτέμβριο του 2017 στη Θεσσαλονίκη μαζί με το Μίλτο Χαλκιά στον Ηρακλή. Με εξαίρεση ένα εξάμηνο που είχε φύγει να σπουδάσει στις ΗΠΑ από το Σεπτεμβρίο του 2019 μέχρι το Μάρτιο του 2020 οι δυό τους πορεύονται μαζί στον αθλητισμό και χρόνο με το χρόνο δείχνουν ότι κάτι κάνουν πολύ καλά.

Ο Ασπουγαλής παρά τον σοβαρό τραυματισμό του το χειμώνα με σπάσιμο του μετακαρπίου επέστρεψε ακόμα πιο δυνατός και διψασμένος για ρεκόρ το καλοκαίρι. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του Ιουλίου το έδειξε με ατομικά ρεκόρ σε 50μ-100μ πρόσθιο και όριο για το ευρωπαϊκό στα 50μ πρόσθιο με 27.55, το οποίο πριν λίγες ημέρες επανέλαβε και στο Foro Italico.

Ο Χαλκιάς μίλησε στο Aquafeed24 για τον αθλητή του και όσα κατάφερε στη Ρώμη: «Ο Γιώργος είχε μια δύσκολη χρονιά λόγω τραυματισμού αλλά κατάφερε να κρατήθει σε υψηλό επίπεδο και να κάνει και κάτι καλύτερο σε σχέση με το περσινό πανευρωπαϊκό. Συμμετείχε στους δύο μεγάλους αγώνες στόχους που είχαμε θέσει παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό και κατάφερε να διακριθεί. Στόχος μας είναι πλέον όχι μόνο η συμμετοχή σε μεγάλους αγώνες αλλά και η διάκριση σε αυτούς. Έχει πλέον την εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις και με δουλειά και αφοσίωση είμαι σίγουρος θα ανέβει πιο ψηλά. Για την επόμενη χρονιά ο βασικός στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα Φουκουόκα».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA