Αναδείχθηκαν ο κορυφαίος αθλητής και η κορυφαία αθλήτρια του 86ου Πανελληνίου πρωταθλήματος, με τον Απόστολου Χρήστου του Ολυμπιακού να είναι πρώτος, με το 24.97 που σημείωσε στα 50μ. ύπτιο.

Στις γυναίκες, η Νόρα Δράκου του Παναθηναϊκού ήταν η κορυφαία αθλήτρια των αγώνων με το 28.63 στο ίδιο αγώνισμα.

Το βραβείο για τον καλύτερο αθλητή και την καλύτερη αθλήτρια δόθηκε στη μνήμη του Γιάννη Σελετόπουλου και την απονομή έκανε η κόρη του Σοφία.

Ο Χρήστου έγινε ο δεύτερος Έλληνας κολυμβητής που κατέβηκε τα 25.00 στο συγκεκριμένο αγώνισμα μετά τον Άρη Γρηγοριάδη που κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ με 24.77. Η καλύτερη επίδοση του Χρήστου μέχρι σήμερα ήταν το 25.16. Από εκεί και πέρα πολύ καλούς χρόνους έκαναν στο ίδιο αγώνισμα και οι Γιώργος Σπανουδάκης (25.54) και Νίκος Σοφιανίδης (25.67).

Στα 50μ. Ύπτιο των γυναικών υπήρχε υψηλός συναγωνισμός με δύο αθλήτριες να κατεβαίνουν τα 29.00. Η Νόρα Δράκου τερμάτισε σε 28.63, ενώ η Ελεάννα Κουτσουβέλη σε 28.88.

Νόρα Δράκου – Νικήτρια στα 50μ. Ύπτιο: «Τρίτο χρυσό μετάλλιο και είμαι πολύ χαρούμενη. Πριν από αυτούς του αγώνες δεν ήμουν έτοιμη και ξεκούραστη. Παρ’ όλα αυτά ήταν ένας αγώνας που ήθελα να πάω καλά. Χαίρομαι που οι αγώνες γίνονται στο ΟΑΚΑ και είναι πολύ ευχάριστο που και η Ελεάννα Κουτσουβέλη κατέβηκε κάτω από τα 29.00 που δείχνει ότι το επίπεδο στο αγώνισμα ανεβαίνει. Αυτό το χρειαζόμαστε πάρα πολύ».

Απόστολος Χρήστου – Νικητής 50μ. Ύπτιο: «Δεν είμαι έτοιμος για τους αγώνες. Δεν έχω ξεκουραστεί. Είναι αγώνες στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου. Το ότι κατέβηκα τα 25.00 είναι κάτι δύσκολο. Έσπασα ένα μεγάλο φράγμα. Επόμενος στόχος είναι το πανελλήνιο ρεκόρ. Δεν περίμενα να κάνω ατομικό ρεκόρ εδώ πέρα. Το 50άρι είναι απρόβλεπτο αγώνισμα. Μπορεί να βγάλεις ρεκόρ και όταν δεν είσαι έτοιμος. Ήταν ανταγωνιστική η κούρσα και γι αυτό κολύμπησα τόσο γρήγορα».