Είκοσι ομάδες (20) συμμετείχαν συνολικά στον πρώτο προκριματικό γύρο του Women’s Champions League με τα «εισιτήρια» για τον επόμενο γύρο να είναι δώδεκα (12). Το πιο σημαντικό όμως για την ελληνική υδατοσφαίριση ήταν φυσικά ότι και οι τρεις διεκδικητές της πρόκρισης είχαν επιτυχία.
Πρώτη θέση για τον ΑΝΟ Γλυφάδας στον όμιλο Β’, δεύτερη για τον ΝΟ Βουλιαγμένης στον πρώτο όμιλο και τρίτη θέση για τον Εθνικό Πειραιά στο τέταρτο γκρουπ. Πάμε όμως να τα δούμε πιο αναλυτικά, λέγοντας αρχικά πως οι ελληνικοί σύλλογοι ακόμα και στα παιχνίδια που ηττήθηκαν, ήταν πολύ μαχητικοί μη παραδίδοντας εύκολα τα «όπλα», ενώ σημαντικοί σύλλογοι παράλληλα έμειναν εκτός συνέχειας.
ΟΜΙΛΟΣ Α’:
Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης «τσέκαρε» με σχετική ευκολία τη θέση της στον επόμενο γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αφού πέτυχε ευρείες νίκες επί των Νις (14-4) και της διοργανώτριας Πασένσε (26-3), ενώ στην μάχη για τη δεύτερη θέση δεν βρήκε μεγάλες δυσκολίες απέναντι στη ZVL ούσα σαφώς καλύτερη. Στο παιχνίδι με την πολύ ενισχυμένη ισπανική Ματαρό, όπου ήταν το μοναδικό που ηττήθηκε η ομάδα της Κικής Λιόση με 14-11, η ελληνική ομάδα πάλεψε μέχρι το τέλος για να πάρει κάτι απ’ το ματς, ωστόσο αυτό κρίθηκε στις λεπτομέρειες για τους αντιπάλους της. Το σύνολο της Κικής Λιόση είχε πλουραλισμό στην επίθεση βγάζοντας σχεδόν σε κάθε παιχνίδι διαφορετική πρωταγωνίστρια.
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
- Ματαρό 12
- ΝΟ Βουλιαγμένης 9
- ZVL 1886 6
- Νις 3
- Πασένσε 0
ΌΜΙΛΟΣ Β’:
Η πρωτιά είχε ελληνικό χρώμα, αφού ο ΑΝΟ Γλυφάδας την Κυριακή 21 Νοεμβρίου με τη σπουδαία νίκη επί της ουγγρικής Έγκερ με 13-11 ισοβάθμησε με 9 βαθμούς, ενώ παράλληλα λόγω του μεταξύ τους παιχνιδιού ο ελληνικός σύλλογος πέρασε ως πρώτος.
Η ομάδα του Θοδωρή Ανδρεάκου, παρά την ήττα από τη Ντε Ζααν στο… νήμα, έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει διαθέτει μεγάλη ποιότητα, πετυχαίνοντας δύο σερί νίκες με την Τεράσα (της οποίας και επικράτησε κατά κράτος 13-8) και με την Έγκερ και συνδυαστικά με την νίκη την πρώτη αγωνιστική με 21-4 επί της Νανσί ήρθε μία πολύ «πειστική» πρόκριση. Η Γλυφάδα σε όλη τη διάρκεια του ομίλου είχε ουσιαστικά μόνο ένα πολύ δύσκολο ημίχρονο απέναντι στις Ολλανδές, αφού ακόμα και την ημέρα της ήττας, έφτασε μια ανάσα από την ανατροπή.
Με αυτά που συνέβησαν στον όμιλο, εκτός τελικά έμεινε η Τεράσα με 4 βαθμούς!
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
- ΑΝΟ Γλυφάδας 9
- Έγκερ 9
- Ντε Ζααν 7
- Τεράσα 4
- Νανσί 0
Στο GROUP Γ, συμμετοχή ελληνικής ομάδας δεν υπήρχε, όπως δεν υπήρχαν και εκπλήξεις, αφού για την επόμενη φάση πέταξαν κατά σειρά Πάντοβα, Μεντιτεράνι και Φερεντσβάρος με 9 βαθμούς η κάθε μία, ενώ εκτός έμειναν η Λιλ της Ελένης Μπόβαλη με τρεις και η γαλλική Σιρένς.
ΌΜΙΛΟΣ Δ‘:
Στο τελευταίο γκρουπ, από όπου ήρθε και η τελευταία ελληνική πρόκριση, βρέθηκε ο Εθνικός Πειραιά, ο οποίος συγκέντρωσε έξι βαθμούς, σε όμιλο μαζί με την Ρόμα (η οποία έκανε το απόλυτο συγκεντρώνοντας 12 βαθμούς), την Ντουναϊσβάρος (που έχασε μόνο από τις Ιταλίδες), την οικοδέσποινα Μουλχάους (που συγκέντρωσε τρεις) και απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, την γερμανική Σπαντάου.
Η ομάδα του Στέφανου Λέανδρου πραγματοποίησε την καλύτερη της εμφάνιση απέναντι στην γαλλική ομάδα, σε ένα κατάμεστο κολυμβητήριο, εκεί όπου οι γηπεδούχες διεκδικούσαν την πρόκριση τους, ωστόσο δεν τα κατάφεραν αφού ο Κυπελλούχος Ευρώπης ήταν σαφώς ανώτερος επικρατώντας με 15-10.
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
- Πάντοβα 12
- Ντουναϊσβάρος
- Εθνικός Πειραιά 6
- Μιλούζ 3
- Σπαντάου 0