Ο Διονύσης Στρούμπος γράφει στο Aquafeed24.com για την κατάκτηση του Κυπέλλου από τη Βουλιαγμένη και το «χαστούκι» που δέχθηκε ο Ολυμπιακός.

Ο αθλητισμός έχει πολλά στοιχεία μαγείας μέσα του. Που όταν τα παρακολουθείς μένεις με το στόμα ανοιχτό και αναρωτιέσαι πως έγινε. Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, σε άλλα σπορ, να μείνουμε με το στόμα ανοιχτό.

Έγινε και το Σάββατο στο Καρπενήσι, στον τελικό του κυπέλλου με το Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης να φοράει το ημίψηλο καπέλο να κρατά το ραβδί και να κάνει εκείνα τα μαγικά που γράφω παραπάνω.

Πάθος, ένταση, αποφασιστικότητα, στρατηγική, τακτική, πλάνο, κατάθεση ψυχής και στο τέλος δικαίωση και αποθέωση.

Ο Ολυμπιακός βυθισμένος στον βαθύ ύπνο του απόλυτου φαβορί, πέφτει στο νερό μην πιστεύοντας πως κάποιος εντός των συνόρων μπορεί να τον αμφισβητήσει. Κακό παιχνίδι από τον Πάβιτς, κακό παιχνίδι σχεδόν απ’ όλη την ομάδα και το μυαλό στο F6 και στον τραυματισμό του Γιάννη Φουντούλη.

Ένας τραυματισμός που για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους μόνο πνευματικά μπορεί να επηρέασε την ομάδα του Βλάχου. Στη λογική του “προσοχή μην έχουμε άλλες απώλειες” ή “ο Γιάννης χτύπησε, μην χτυπήσω κι εγώ”!

Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός έχει άλλους 3 παίκτες να παίξουν εκεί, Ντόσκα, Εσπανιόλ και Γιάνοβιτς. Από την άλλη οι παίκτες της Βουλιαγμένης, εκτός των Καπότση και Αφρουδάκη που και στο παρελθόν έχουν κάνει τεράστιες εμφανίσεις, κάνουν παιχνίδι καριέρας. Ξεπερνούν τον εαυτό τους κάνουν την υπέρβαση και δείχνουν πως το προηγούμενο βράδυ είχαν για πρώτη φορά καταφέρει να ονειρευτούν. Να ονειρευτούν τη νίκη, τη στιγμή που θα βουτήξουν στο νερό με το τρόπαιο στα χέρια.

Τα όνειρα είναι τζάμπα αλλά μπορούν αν τα πιστέψεις να σε κάνουν “πλούσιο”!

Η νίκη αυτή θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελεί ανάσταση για το ενδιαφέρον του αθλήματος, αφού πλέον δεν κερδίζει μόνο ένας, εξάλλου πάντα η έκπληξη και η ανατροπή αποτελεί το αλατοπίπερο στον αθλητισμό-Πρωταθλητισμό. Το “χαστούκι” αυτό για τον Ολυμπιακό μόνο…μιντιακή ζημιά μπορεί να του κάνει, από την άλλη όμως σίγουρα μπορεί να δουλέψει ευεργετικά σε ότι αφορά στη μάχη που έχει να δώσει στην Ουγγαρία και στο F6.

Διονύσης Στρούμπος