Από το βράδυ της Κυριακής το Aquafeed24 σας είχε ενημερώσει για το σενάριο άρσης της απαγόρευσης προπονήσεων σε όσους συλλόγους έχουν ενόψει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και η έρευνα μας αναμένεται να επιβεβαιωθεί λίαν συντόμως.

Σε τηλεδιάσκεψη με τους συνδέσμους αθλητών πολλών αθλημάτων, μεταξύ αυτών το πόλο με εκπροσώπους τον πρόεδρο του ΣΕΑΥ, Γιάννη Φουντούλη και της αντιπροέδρου, Αλεξάνδρας Ασημάκη, ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης ενημέρωσε ότι έχει δρομολογηθεί αυτή η εξέλιξη επομένως όσες ομάδες πόλο συμμετέχουν φέτος στις διοργανώσεις της LEN, θα μπορούν πολύ σύντομα να προπονηθούν.

Εννοείται ότι αυτό δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό για τις ομάδες που δεν αγωνίζονται φέτος στην Ευρώπη, επομένως όταν και εάν επαναρχίσει το πρωτάθλημα, κάποιοι θα είναι πιο έτοιμοι και κάποιοι ανέτοιμοι. Παρ’όλα αυτά, είναι δεδομένο ότι οι ομάδες με ευρωπαϊκή συμμετοχή πρέπει να προπονηθούν άμεσα και αυτό κυρίως ισχύει για το πόλο, διότι στα υπόλοιπα αθλήματα δεν υπάρχουν επικείμενες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Ο Ολυμπιακός παίζει Τσάμπιονς Λιγκ σε λιγότερο από έναν μήνα στην Όστια, ενώ το Γιούρο Καπ ξεκινά στις 4-6 Δεκεμβρίου με συμμετοχή Βουλιαγμένης, Απόλλωνα, υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή Νίκου Δεληγιάννη, αλλά και του Πανιωνίου.

Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά την υδατοσφαίριση, άδεια θα πάρουν αρχικά οι ανδρικές ομάδες που έχουν πιο άμεσες υποχρεώσεις στην Ευρώπη (Τσάμπιονς Λιγκ και Γιούρο Καπ), δηλαδή ο Ολυμπιακός, η Βουλιαγμένη, ο Απόλλωνας και ο Πανιώνιος. Ενώ, ο Υδραϊκός έχει αποκλειστεί από τη LEN, επομένως δεν θα πάρει άδεια για προπόνηση.

Το τι μέλλει γενέσθαι με τις γυναικείες ομάδες (Ολυμπιακός, ΝΟΒ, Εθνικός, ΝΟ Λάρισας), δεν ξεκαθαρίστηκε στο 100% και θα επανεξεταστεί πιθανώς σε μεταγενέστερο χρόνο, σε σύγκριση με τις ανδρικές που άμεσα πέφτουν ξανά στο νερό. Αν υπάρξει κάποια διευκρίνηση επί τούτου θα σας ενημερώσουμε με νέο άρθρο.

 

 

Facebook Comments