Προς απόλυτη επιβεβαίωση του Aquafeed24, ο Απόλλωνας Σμύρνης ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τον Νίκο Δεληγιάννη!

Ο Δεληγιάννης αποτελεί μια εμβληματική προσωπικότητα για το ελληνικό πόλο, την εθνική ομάδα και φυσικά τον Ολυμπιακό, στον οποίο διετέλεσε αρχηγός και το όνομα του είναι συνυφασμένο με τις μεγαλύτερες σύγχρονες επιτυχίες του συλλόγου έως ότου αποσυρθεί από την ενεργό δράση ως πρωταθλητής.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον ίδιο, καθώς αναλαμβάνει για πρώτη φορά ανδρική ομάδα, έχοντας υπάρξει προπονητής στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και συνεργάτης στη γυναικεία ομάδα του συλλόγου έως και το καλοκαίρι. Είναι δεδομένο ότι έχει τη δική του αντίληψη για το άθλημα, σημαντικές παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο και χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους με προσωπικότητα στο χώρο. Όσον αφορά τον Απόλλωνα, τοποθετεί στον πάγκο του έναν προπονητή που γνωρίζει την πίεση, όσα χρόνια έκανε πορεία πρωταθλητισμού και τώρα μπορεί να το αποδείξει και έξω από το νερό.

Από την άλλη, ο Γιάννης Κατρουζανάκης συνεχίζει στον Απόλλωνα από άλλο πόστο, έχοντας συνδέσει το όνομά του με τα πρώτα βήματα του συλλόγου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η ανακοίνωση:

Ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει ότι προπονητής της ανδρικής ομάδας του τμήματος Υδατοσφαίρισης του Συλλόγου αναλαμβάνει ο Νίκος Δεληγιάννης. Ο Γιάννης Κατρουζανάκης, ο άνθρωπος που έχει «υπογράψει» τις επιτυχίες των τελευταίων τεσσάρων ετών, θα παραμείνει στην οικογένεια της αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας» και θα συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον Απόλλωνα από τον ρόλο του τεχνικού συμβούλου και του άμεσου συνεργάτη του Νίκου Δεληγιάννη.

Ο γεννηθείς στις 3 Σεπτεμβρίου του 1976, Νίκος Δεληγιάννης, ξεκίνησε τη σπουδαία καριέρα του ως τερματοφύλακας από τον ΑΝΟ Γλυφάδας προτού μεταγραφεί στα 25 του χρόνια στον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησε 26 τίτλους και συγκεκριμένα ένα πρωτάθλημα Ευρώπης (2002), ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης (2002), 12 πρωταθλήματα και 12 κύπελλα Ελλάδας. Υπήρξε, βεβαίως, διεθνής με τέσσερις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2000, 2004, 2008, 2012) και κορυφαίες στιγμές την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου το 2005 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ, αλλά και την 4η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004.

Το 2015 κρέμασε το σκουφάκι του για να αναλάβει προπονητής του παιδικού τμήματος υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού στον ευαίσθητο τομέα της παραγωγής ταλέντων, ενώ την τελευταία διετία εργάστηκε ως βοηθός προπονητής του Χάρη Παυλίδη στη γυναικεία ομάδα των «ερυθρολεύκων», κατακτώντας δύο Πρωταθλήματα (2019, 2020) και ένα Κύπελλο (2020) Ελλάδας.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της «ελαφράς ταξιαρχίας» ο Νίκος Δεληγιάννης τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης, www.apollonwaterpolo.gr, τα εξής:

«Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον Απόλλωνα που μου δίνει την ευκαιρία να συνεργαστούμε αλλά και να δουλέψω σε μία ομάδα με όνειρα και φιλοδοξίες, που μου ταιριάζει πάρα πολύ. Δεν μπορώ προβλέψω τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά αυτό που μπορώ τώρα να πω είναι ότι θα δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά. Ελπίζω να δούμε τους καρπούς των κόπων μας όσο πιο σύντομα γίνεται.

Να ευχαριστήσω με την ευκαιρία τον Χάρη Παυλίδη για τη δυνατότητα που μου έδωσε να δουλέψω στο υψηλότερο επίπεδο των γυναικών για μια διετία. Είναι ένας άνθρωπος στον οποίο οφείλω πολλά».

 

 

 

Facebook Comments