Ρεπορτάζ «βόμβα» για το πόλο του Ολυμπιακού δημοσιεύεται σήμερα στο sportsonline.gr και το οποίο αναφέρει ότι οι ομάδες των «ερυθρόλευκων» σε άνδρες και γυναίκες δεν θα αγωνιστούν του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ και την Ευρωλίγκα, λόγω οικονομικής δυσχέρειας του συλλόγου.

Φυσικά, ο Ολυμπιακός αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές ομάδες και η απουσία του από το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και την Ευρωλίγκα θα μειώσει την αξία του προϊόντος της LEN, ενώ παράλληλα αποτελεί μια πολύ άσχημη εξέλιξη για το τμήμα υδατοσφαίρισης που πρωταγωνιστεί συνεχώς και κατακτά ευρωπαϊκές κούπες.

Ελπίζοντας να βρεθεί λύση έστω και την ύστατη ώρα, γιατί δε νοείται Ευρώπη χωρίς Ολυμπιακό, μένει να δούμε τι εξελίξεις θα φέρει αυτό το νέο στα δύο «ερυθρόλευκα» τμήματα. Θα επιχειρήσουμε να μάθουμε περισσότερα για το θέμα και θα σας κρατήσουμε ενήμερους.


Το ρεπορτάζ του sportsonline.gr και του Γιάννη Κορακή, αυτούσιο:

Οι αρνητικές συνέπειες στην οικονομία που δημιούργησε η πανδημία του covid-19, αλλά και η γενικότερα τραγική οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του αθλητισμού, φαίνεται πως αγγίζει ακόμα και τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, τον σύλλογο που πρωταγωνιστεί τις τελευταίες δεκαετίες στα ομαδικά αθλήματα σε Ελλάδα και Ευρώπη και ιδίως στο πόλο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με ασφαλείς και αποκλειστικές πληροφορίες του sportsonline.gr -από έγκυρες πηγές-, η διοίκηση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού φέρεται να καταλήγει στην απόφαση για μη συμμετοχή των ομάδων υδατοσφαίρισης στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου (2020-2021), στο πλαίσιο των σημαντικών περικοπών που θα γίνουν εξαιτίας των οικονομικών δυσχερειών που επιφέρουν στον σύλλογο οι νέες οικονομικές συνθήκες.

Αυτό σημαίνει ότι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- ο Ολυμπιακός δεν θα μετάσχει ούτε στο Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών, όπου σύμφωνα με τον σχεδιασμό της LEN είναι στις 10 ομάδες (από τις 12 που θα μετέχουν συνολικά) που μπαίνουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με wild card, αλλά ούτε και στην Ευρωλίγκα των Γυναικών.

Πρόκειται φυσικά για είδηση – βόμβα, καθώς οι νταμπλούχοι Ελλάδας Ανδρών (και σίγουροι φετινοί πρωταθλητές) ερυθρόλευκοι, τις τελευταίες δύο δεκαετίες δεν μετέχουν απλά στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά είναι πάντα εκ των πρωταγωνιστών, ήταν οι φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης (φέτος διακόπηκε λόγω κορωνοϊού), ενώ έχουν κατακτήσει και δύο φορές τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, το 2018 και το 2002.

Ανάλογη, φυσικά, είναι τα τελευταία χρόνια και η παρουσία της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, με συμμετοχές στα Final-4 και κατακτήσεις τροπαίων Ευρωλίγκας και LEN Trophy. Είναι, δηλαδή, οι δύο ομάδες που έχουν διαφημίσει όσο κανείς άλλος τα τελευταία χρόνια τον ελληνικό αθλητισμό στο εξωτερικό σε διασυλλογικό επίπεδο.

Η δυσχερής οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει ο ερασιτέχνης οφείλεται κυρίως στην αδυναμία είσπραξης του ποσοστού 10% από τα έσοδα των αγώνων της ποδοσφαιρικής ομάδας (της ΠΑΕ), καθώς αυτοί γίνονται πλέον κεκλεισμένων των θυρών, ενώ δεν υπάρχουν έσοδα από αγώνες άλλων αθλημάτων και φυσικά στο γεγονός ότι οι χορηγοί είναι απρόθυμοι να μπουν, να διαφημιστούν και να ενισχύσουν τον σύλλογο, όταν υπάρχει και υπήρχε αναστολή αγωνιστικής δραστηριότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα (με εξαίρεση την wimasters, της οποίας η χορηγία παρουσιάστηκε προχθές και θα στηρίξει κάποια τμήματα).

Έτσι, οι περικοπές στο μπάτζετ της νέας σεζόν και στις δύο ομάδες του πόλο (ανδρική και γυναικεία) θα είναι μεγάλες και θα μειωθούν γενικότερα οι δαπάνες, αλλά και ειδικότερα στα συμβόλαια των πρωτοκλασάτων Ελλήνων και ξένων παικτών (ήδη σας έχουμε ενημερώσει ότι κανείς από τους τέσσερις ξένους που αγωνίστηκαν στη φετινή περίοδο στην ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού δεν θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους τη νέα περίοδο).

Κι επειδή, εκτός όλων των όσων αναφέρουμε, μόνο η εγγυητική που χρειάζεται να κατατεθεί στη LEN για τη συμμετοχή της ομάδας Ανδρών στο Τσάμπιονς Λιγκ ανέρχεται στα 35.000 ευρώ, ποσό τεράστιο για τα νέα δεδομένα, η συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της περιόδου 2020-2021 θεωρείται απίθανη.

Υπάρχουν, εξάλλου, οφειλές που εκκρεμούν από τις τρέχουσες φετινές, αλλά και περσινές υποχρεώσεις, σε αθλητές και οι διοικούντες τον σύλλογο έχουν, πλέον, ως βασική προτεραιότητα να αναζητήσουν τρόπους για να εξοφλήσουν αυτές και να προχωρήσουν την επόμενη περίοδο με περιορισμένο προϋπολογισμό, αλλά με την ίδια αγάπη και το ίδιο νοικοκύρεμα, ώστε να παραμείνουν οι ομάδες σε αξιοπρεπή αγωνιστικά επίπεδα.

Facebook Comments