Ο Παναθηναϊκός ρίχνεται στη «μάχη» των προκριματικών του Euro Cup (21-24 Σεπτεμβρίου) στο Μαυροβούνιο για μια θέση στους ομίλους της διοργάνωσης με αντιπάλους τον ΓΣ Περιστερίου, το Αννόβερο, τη Τεράσα και την οικοδέσποινα Πρίμορατς Κότορ.

Ο Δημήτρης Μάζης σε δηλώσεις του στο #AQF24 αναφέρθηκε στην επιστροφή του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και στις πολλές δυσκολίες που αντιμετώπισε το «τριφύλλι» την περίοδο της προετοιμασίας. Παράλληλα στάθηκε στα βήματα προόδου του συλλόγου που χρειάζεται σταθερότητα προκειμένου να πετύχει τους στόχους του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός στη προετοιμασία του: «Ξεκινήσαμε προετοιμασία 17 Αυγούστου αλλά θα ήθελα να ξεκινήσουμε πιο νωρίς, όμως τα περισσότερα κολυμβητήρια ήταν κλειστά. Το ΟΑΚΑ που είναι ένα από τα δύο κολυμβητήρια που χρησιμοποιούμε δεν έχει ανοίξει ακόμη και από ότι φαίνεται δε θα ανοίξει ούτε το Σεπτέμβρη. Έχουμε αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες πάνω σε αυτό το κομμάτι αλλά οι αθλητές μου δίνουν το 100% στη προσπάθεια τους να προετοιμαστούν».

Για το όμιλο του Παναθηναϊκού στο Euro Cup και την επιστροφή του «τριφυλλιού» στην Ευρώπη: «Είναι ένας δυνατός όμιλος με τη παρουσία του Αννόβερου, την Πρίμορατς Κότορ, του ΓΣ Περιστερίου αλλά και της ισπανικής Τεράσα. Είναι πολύ σημαντικό για μας το κομμάτι Ευρώπη διότι ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από αρκετά χρόνια. Ένα μεγάλο ποσοστό των παικτών που διαθέτουμε στο ρόστερ μας δεν έχει ξαναπαίξει τόσο απαιτητικά παιχνίδια. Επίσης πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι διότι με την επιστροφή μας τη Δευτέρα τα ξημερώματα θα έχουμε 48 ώρες για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Όλα αυτά για παιδιά που είναι νεαρά σε ηλικία είναι ένα τεράστιο μάθημα και θέλω να δω πως θα διαχειριστούμε όλη αυτή τη κατάσταση».

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού: «Οι στόχοι του Παναθηναϊκού είναι σιγά σιγά να διεκδικεί. Ξέρουμε ότι αυτό θα πάρει χρόνο αλλά έχουμε κάνει βήματα προόδου την προηγούμενη σεζόν και πρέπει να τα συνεχίσουμε φέτος ώστε η ομάδα να δείξει μια σταθερότητα».