Η Εθνική Ελλάδος έκανε μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στην Κροατία με την οποία ήρθε ισόπαλη 8-8. Σε ένα ματς όπου οι Έλληνες διεθνείς είχαν για μεγάλο διάστημα το πάνω χέρι, με το «πρόσωπο» που έδειξαν, κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν πάρει και τη νίκη. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η Εθνική έδειξε ικανή να πετύχει πολλά πράγματα, και το έδειξε σήμερα απέναντι σε έναν πάρα πολύ ποιοτικό αντίπαλο.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής μας Ομάδας Θοδωρής Βλάχός και ο MVP της αναμέτρησης Άγγελος Βλαχόπουλος εξέφρασαν σε δηλώσεις τους στη δημόσια τηλεόραση την δική τους οπτική για το πρώτο ματς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Οι δηλώσεις:

Θοδωρής Βλάχος:

«Στον πρώτο αγώνα ενός Παγκοσμίου πρωταθλήματος και μάλιστα κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο, όπως είναι η Κροατία, οι συνθήκες είναι πάντα δύσκολες. Θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει τον αγώνα, είχαμε ευκαιρίες. Τώρα δεν ξέρουμε τι θα γίνει όσον αφορά την πρωτιά, καθώς όλα μπορεί να κριθούν στη  διαφορά τερμάτων στα αποτελέσματα με τους υπόλοιπους αντιπάλους.

Είμαι ευχαριστημένος, πάντως, με τον τρόπο που λειτούργησε η ομάδα σε αυτόν τον αγώνα της πρεμιέρας. Ιδίως στην αρχή, όμως, είχαμε στο δεύτερο οκτάλεπτο ένα διάστημα με λάθη που στοίχισαν. Αλλά έτσι είναι το παιχνίδι με έναν ισάξιο αντίπαλο, όλα μπορούν να συμβούν. Πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας και να δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι.

Σιγά σιγά ενσωματώνονται όλα τα νέα παιδιά σε αυτήν την ομάδα, ακόμα και αυτοί που υπέστησαν σοκ από αυτό. Όμως τα συμπεράσματά μας θα τα βγάλουμε στο τέλος»

Ο MVP του αγώνα Άγγελος Βλαχόπουλος δήλωσε από την πλευρά του: «Έβαλα 4 γκολ, αλλά το κρίσιμο που θα μας εξασφάλιζε τη νίκη -καθώς θα παίρναμε πάλι δυο γκολ, διαφορά λίγο πριν από το τέλος, δεν το έβαλα. Ήρθε μια ισοπαλία σε ένα παιχνίδι δικό μας όπου χάσαμε τη νίκη από δικά μας λάθη. Υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά πλέον στην ομάδα, αλλά δεν νομίζω ότι οφείλεται σε αυτό, μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε να μην είναι συγκεντρωμένος.

Δίνουμε όλοι τα πάντα. Υπάρχει ταλέντο και όρεξη. Στόχος μας στη διοργάνωση είναι το μετάλλιο, διότι είμαστε ασημένιοι Ολυμπιονίκες. Είναι δύσκολος ο δρόμος, θα περάσουμε από κύματα, αλλά ελπίζω ότι στο τέλος θα πάνε όλα καλά».