Δέσποινα Πυρίλη: «Σπάει» το ένα πανελλήνιο ρεκόρ μετά το άλλο και θαυμάζει τη Νόρα Δράκου

Η Δέσποινα Πυρίλη αποτελεί το νέο next big thing της ελληνικής κολύμβησης στο ύπτιο.

by Μάνος Φυρογένης

Η πιο πολυπληθής ελληνική κολυμβητική αποστολή που συμμετείχε σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αυτή της Ντόχα, γέμισε με χαμόγελα και προσδοκίες. Η «γαλανόλευκη» κολύμβηση είναι στα… high της και η δεξαμενή ολοένα και μεγαλώνει. Οι μεγαλύτεροι εμπνέουν τους νεότερους και έρχονται κι άλλα παιδιά από πίσω σιγά σιγά.

Ένα από αυτά, talk of the town στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες, νέο «αίμα» στο ύπτιο, είναι η Δέσποινα Πυρίλη. Μαθήτρια της πρώτης Λυκείου, κόρη του Σταμάτη (εργάζεται σε ιδιωτική εταιρία) και της Φωτεινής (λογίστρια), έχει μια μικρότερη αδελφή την Αναστασία που κολυμπάει και αυτή, κόλλησε από μικρή με την πισίνα. Προδιαγεγραμμένη η πορεία δηλαδή.  «Μου άρεσε πολύ το νερό. Κόλλησα εκεί, δεν ήθελα να φύγω. Μπορώ να κάθομαι με τις ώρες» δήλωσε για χάρη της ιστιοσελίδας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Στην Αλεξανδρούπολη κατά τη τελευταία μέρα (25/2/2024) του διεθνή αγώνα αγωνιστικών κατηγοριών «ΦΑΡΟΣ – ΕΛΕΝΑ ΣΑΪΡΗ 2024» σημείωσε ΑΛΛΟ ΕΝΑ πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων Α’ με 1:01.99 στα 100μ. ύπτιο, βελτιώνοντας το δικό της από πέρυσι (1:02.15). Σε 25άρα και 50άρα πισίνα πλησιάζει πλέον τα 10 πανελλήνια ρεκόρ, ενώ έχει πιάσει το όρια στα 50μ-100μ για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων που θα γίνει το καλοκαίρι στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Η 15χρονη Δέσποινα Πυρίλη είχε όμως για να μοιάσει. Πρότυπό της, η Νόρα Δράκου. «Μου αρέσει η προσπάθεια που καταβάλει, είναι πολύ δυνατή σε όλα. Κάποια στιγμή που συναντηθήκαμε και με είδε αγχωμένη μου είπε να μην αγχώνομαι και πως τα καλύτερα είναι μπροστά μου», ανέφερε.

Το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για εκείνη: Στο Ολυμπιακό φεστιβάλ νέων του Μάριμπορ, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ ύπτιο. Στη Λάρισα και στο Μεσογειακό Κύπελλο, πήρε δυο χρυσά (100μ ελεύθερο, 100μ ύπτιο), και δυο χάλκινα με τις ομάδες σκυταλοδρομίας 4χ100μ Μ. Ομαδική Κοριτσιών και 4χ100μ ελεύθερο Mixed. Προπονείται τουλάχιστον δυο ώρες κάθε μέρα ενώ προσπαθεί όσο μπορεί να είναι συνεπής στα μαθήματα της. Αν και έχει αδυναμία στη Γλώσσα και την Έκθεση, στόχος της είναι να εισαχθεί στις Στρατιωτικές Σχολές ή στην Αστυνομία.

Ασφαλώς και δεν έχασε λεπτό την προσπάθεια των πρωταθλητών μας στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα: «Μπράβο στα παιδιά. Τρομερή η προσπάθειά τους, πέτυχαν ρεκόρ, τελικούς, μετάλλιο ο Χρήστου, προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τέλεια…».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA