Το ταξίδι μας από τη Γένοβα προς την Αθήνα έχει ξεκινήσει και δεν έχουμε προλάβει να «κόψουμε» και να «ράψουμε» την εμφάνιση του Γιόσιπ Πάβιτς στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο αυτό θα γίνει άμεσα για να υπάρχει η απόδειξη ότι αυτά που είδαμε εμείς στη Γένοβα έγιναν πράγματι και δεν αποτελεί προϊόν της φαντασίας μας.

Ο Κροάτης Legend του αθλήματος πραγματοποίησε ίσως την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του στο διεθνές στερέωμα και απέδειξε ότι το κίνητρο δεν έχει να κάνει με την ηλικία και τις επιτυχίες που έχεις ήδη επιτύχει, αλλά με το να αποτελείς πρότυπο για τα νέα παιδιά.

Ο Πάβιτς καταχειροκροτήθηκε από όλους. Φιλάθλους της ομάδας του, φιλάθλους του αντιπάλου που φώναζαν «cazzo» κάθε φορά που όρθωνε τείχος μπροστά από τους πολυδιαφημισμένους αστέρες της Ρέκο και εν τέλει ένα ολόκληρο κολυμβητήριο τον αποθέωσε όταν παρέλαβε δικαιωματικά τον τίτλο του Πολυτιμότερου Παίκτη.

Αυτός ήταν ο Πάβιτς πάντοτε, δεν άλλαξε τίποτα τώρα. Ίσως μόνο να άλλαξε η τρέλα του, ταυτιζόμενος με τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Φρόντισε να μας υπενθυμίσει ότι μύθος γίνεσαι όταν έχεις διάρκεια στην απόδοσή σου σε βάθος χρόνου. Τον ευχαριστούμε για όσα είδαν τα μάτια μας στη Γένοβα το Σάββατο.

Ο  Γιόζιπ Πάβιτς (αρχηγός και MVP) του Ολυμπιακού δήλωσε μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ευρώπης: «Είναι μοναδικές στιγμές, δεν είναι μόνο για εμένα, είναι για όλη την ομάδα. Δεν κερδίζουν τα άτομα τους αγώνες, αλλά όλη η ομάδα. Εγώ δεν θα μπορούσα να κάνω πολλά αν δεν είχα και τους συμπαίκτες μου να δίνουν την ψυχή τους. Θέλαμε πολύ όλοι να κατακτήσουμε το τρόπαιο, πιστεύαμε σε αυτό, παίξαμε σαν ομάδα και τα καταφέραμε».

Facebook Comments