Η Εθνική μας ομάδα πάλεψε σκληρά αλλά δε τα κατάφερε απέναντι στην πάρα πολύ καλά διαβασμένη Ολλανδία και ηττήθηκε με 12-7.

Η Ελλαδα αγωνίστηκε κόντρα στην Ολλανδία για τα προημιτελικά της διοργάνωσης σε ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του Ευάγγελου Δουδέση είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια. Η Εθνική μας προσπάθησε να κάνει μία μίνι αντεπίθεση όταν βρήκε κάποιες λύσεις επιθετικά ωστόσο η Ολλανδία είχε τις απαντήσεις με την Μουλχάιζεν να είναι καταπληκτική και να σημειώνει 4 τέρματα. Το σημείο που φαίνεται να έκρινε το παιχνίδι ήταν η πολύ καλή, και καλά οργανωμένη Ολλανδική άμυνα η οποία υποχρέωσε σε λάθη τις διεθνείς μας. Από τις κορυφαίες για την Εθνική μας ήταν η Ιωάννα Σταματοπούλου η οποία πραγματοποίησε 7 επεμβάσεις.

Η Εθνική μας τώρα αγωνιστεί για τις θέσεις 5 έως 8.

Η διακύμανση του αγώνα…

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι Ολλανδέζες ξεκίνησαν με κερδισμένη ποινή στα πρώτα 10 δευτερόλεπτα ωστόσο η Ελλάδα έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα να αμύνεται στον παίκτη λιγότερο. Η αρχηγός της ομάδας μας έδωσε το έναυσμα και με μία γκολάρα από την περιφέρεια κρέμασε την Άαρτς κάνοντας το 1-0. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου έβγαλε άλλη μία σεμιναριακή άμυνα στον παίκτη λιγότερο. Η Βάσω Πλευρίτου στη λήξη του χρόνου της επίθεσης έκανε ένα πολυ δυνατό σκαστό σουτ ωστόσο η Ααρτς με τη βοήθεια του δοκαριού απέκρουσε ξανά. Ο Μπόρις Μαργκέτα υπεδείξε την τρίτη αποβολή σε 4 επιθέσεις ωστόσο η Εθνική μας υποχρέωσε την 0/3 στον παίκτη παραπάνω. Η Ολλανδία βρήκε το πρώτο της γκολ στην αναμέτρηση στο 3:57 με τη Σέβενιτς να γυρνάει από τα δύο μέτρα και να κάνει το 1-1. Η Ολλανδία σκόραρε ξανά από τα δύο μέτρα αυτή τη φορά με τη Μουλχάιζεν κάνοντας το 2-1. Στη συνέχεια η Σαμπρίνα Φαν Ντερ Σλοοτ έκανε το 3-1 με ωραίο ψιλοκρεμαστό από την περιφέρεια. Η Ιωάννα Σταματοπούλου πραγματοποίησε μία καταπληκτική επέμβαση στο 1:20. Η Ολλανδία έπαιξε αποτελεσματική άμυνα ανάμεσα και η Εθνική μας δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε με την Εθνική μας να παίζει πολύ καλή άμυνα ωστόσο στη συνέχεια το σουτ της Βασιλικής Πλευρίτου σταμάτησε στα χέρια της Άαρτς. Η Σταματοπούλου στη συνέχεια έδωσε τη δική της απάντηση με διπλή απίστευτη απόκρουση μία μάλιστα σχεδόν εξ επαφής. Στην ελληνική επίθεση όμως η Ολλανδία βρήκε τη λύση και στη συνέχεια με τη 17χρονη Μουλχάιζεν να σκοράρει από την περιφέρεια έγινε το 4-1. Η Εθνική μας βρήκε όμως ξανά σκορ, αυτή τη φορά στον παραπάνω με το σουτ της Ελευθερίας Πλευρίτου να πηγαίνει στο δοκάρι και μετά από το κεφάλι της Άαρτς κατέληξα στα δίχτυα. Η ομάδα του Ευάγγελου Δουδέση απάντησε αμέσως και έκανε το 5-2 με την Ρόγκε στον παραπάνω. Η Ελλάδα συνέχισε να παίζει πολύ καλή άμυνα ωστόσο δεν βρήκε τις λύσεις που ήθελε στην επίθεση. Η λύση τελικά ήρθε και πάλι από την Ελευθερία Πλευρίτου η οποία μείωσε στο 2:19 σε 5-3! Η Σταματοπούλου στην ακριβώς επόμενη φάση πρόλαβε τη μπάλα πριν σκάσει και αποσόβησε τον κίνδυνο. Η Ελληνική άμυνα συνέχισε με συνέπεια να είναι αποτελεσματική στην άμυνα στα δύο μέτρα ωστόσο η Γουλβς βρήκε τον τρόπο να γυρίσει και κερδίσει το πέναλτι από την Ελληνιάδη. Η Λόλα Μουλχάιζεν εκτέλεσε σωστά και έκανε το 6-3.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Εθνική μας να μην αξιοποιεί το παραπάνω. Στη συνέχεια η Σταματοπούλου σταμάτησε ξανά τις αντιπάλους της, και μάλιστα εις διπλούν! Στη 5:57 η Αλεξία Καμμένου κάλεσε τάιμ άουτ έπειτα από κερδισμένη αποβολή. Ωστόσο το σουτ της Ειρήνης Νίνου απέκρουσε η Ααρτς. Στον παίκτη λιγότερο η Ελλάδα έπαιξε ξανά καλή άμυνα και η Σταματοπούλου με πολύ καλή τοποθέτηση. Η Ολλανδία βρήκε το πρώτο γκολ του δευτέρου ημιχρόνου με την Μουλχάιζεν να πετυχαίνει με λόμπα το 4ο της τέρμα κάνοντας το 7-3. Η Ελλάδα βρήκε σκορ μετά από πολύ ώρα στο παιχνίδι με τη Μαρία Πάτρα να σημειώνει ένα πολύ δύσκολο τέρμα και να μειώνει σε 7-4. Οι Ολλανδέζες όμως βρήκαν άμεση απάντηση με τη Μπριτζίτ Σλίκινγκ να σκοράρει από την περιφέρεια. Η Εθνική μας όμως βρήκε σφυγμό στην επίθεση και σκόραρε με τη Σιούτη στον παραπάνω να κάνει το 8-5. Όμως η Σέβενιτς στα 53′ πριν το τέλος σκόραρε από τα δύο μέτρα. Το γκολ ήρθε ξανά για την Εθνική μας στον παραπάνω με την Μαρία Πάτρα να εξαπολύει ένα πάρα πολύ δυνατό σουτ.

Το τελευταίο μέρος ξεκίνησε με τις Ολλανδέζες να κάνουν το απόλυτο στα σπριντ, ωστόσο η Εθνική μας έβγαλε την άμυνα και κέρδισε την ποινή από τη Σέβενιτς της οποίας ήταν η τρίτη  και αποχώρησε. Η Ιωάννα Σταματοπούλου συνέχισε την πολύ καλή της εμφάνιση κάνοντας μία πολύ δύσκολη απόκρουση στον παίκτη λιγότερο. Στο 5:10 η Ελευθερία Πλευρίτου δέχθηκε την τρίτη ποινή της και αποχώρησε από το παιχνίδι. Και το πρώτο γκολ του τελευταίου μέρους ήρθε από ένα δυνατό περιφερειακό σουτ της Βάσω Πλευρίτου από την περιφέρεια μειώνοντας σε 9-7. Ωστόσο η Ολλανδία βρήκε ξανά λύση με τη Μουλχάιζεν να σκοράρει εκ νέου κάνοντας το 10-7. Η Ρόγκε από την περιφέρεια έστειλα ξανά τη διαφορά στα 4 γκολ κάνοντας το 11-7. To τελικό 12-7 έγινε με πέναλτι.

ΕΛΛΑΔΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Οκτάλεπτα: 1-3, 2-3, 3-3, 1-3

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη, Ελληνιάδη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα 2, Σιούτη 1, Βασιλική Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ευάγγελος Δουδέσης): Αρτς, Γουλβς, Σλίκινγκ 1, Φαν ντερ Σλοτ 1, Μουλχούιζεν 4, Φαν ντε Κρατς, Ρόγκε 2, Σέβενιτς 2, Χούστρα 1, Κούλχαας, Σαπ 1, Τεν Μπρόεκ, Μπούις