#Euroswim2017: Ο Βασίλης Δεμέτης blogάρει για τους Έλληνες της Κοπεγχάγης!

by Aquafeed 24

Μια ημέρα απομένει για την έναρξη του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος 25άρας πισίνας με τις τέσσερις ελληνικές συμμετοχές να κερδίζουν το δικό μας ενδιαφέρον, για διαφορετικούς λόγους και με τελείως ξεχωριστές απαιτήσεις η καθεμία.

Η διοργάνωση αναμένεται να είναι πολύ υψηλού επιπέδου καθώς οι περισσότεροι γρήγοροι Ευρωπαίοι κολυμβητές θα δώσουν το «παρών» όπως είδαμε από τις starting lists που δημοσιεύτηκαν.

Αυτό σίγουρα θα προσφέρει ένα καταπληκτικό θέαμα στους θεατές που αναμένεται να γεμίσουν την Kobenhavn Royal Arena καθώς και στα εκατομμύρια των τηλεθεατών που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες, αλλά σίγουρα δυσκολεύει την προσπάθεια για διάκριση των δικών μας κολυμβητών.

Ο Απόστολος Χρήστου αναμένεται να έχει δύσκολο έργο σε όλα τα αγωνίσματα που θα λάβει μέρος καθώς ο ανταγωνισμός είναι πάρα πολύ υψηλός. Στα 100μ ύπτιο βρίσκεται στην 24η θέση (52.07) αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα καθώς ο ημιτελικός είναι λίγα εκατοστά μακριά, σύμφωνα με τους επίσημους χρόνους των αθλητών, ενώ και ο ίδιος έχει αποδείξει ότι είναι μαχητής στις μεγάλες διοργανώσεις και τις περισσότερες φορές καταφέρνει, ειδικά στους προκριματικούς, να ξεπεράσει τον εαυτό του και να πλασαριστεί στους ημιτελικούς. Το ίδιο ισχύει και για τα 50μ ύπτιο που ακολουθούν όπου με μια επίδοση που θα πλησιάσει τα 24 δευτερόλεπτα δεν αποκλείεται να χτυπήσει την πόρτα του ημιτελικού.

Ο Ανδρέας Βαζαίος θα ανοίξει την αυλαία για τις Ελληνικές συμμετοχές με τα 100μ πεταλούδα όπου με το ατομικό του ρεκόρ (52.88) βρίσκεται στην 40ή θέση αλλά σίγουρα οι εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει τον τελευταίο καιρό στο κολλεγιακό πρωτάθλημα της Αμερικής, σε συνδυασμό με τις πολύ δυνατές στροφές που έχει, τον φέρνουν σε πλεονεκτική θέση και μπορεί να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στον ημιτελικό. Σίγουρα αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία την κούρσα του Ανδρέα στα 200μ μικτής ατομικής που τον βρίσκουν στην 4η θέση (1.54.30), όπου όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά μέχρι και τον τελικό με τις διαφορές ανάμεσα στους αθλητές της πρώτης 16άδας είναι ελάχιστες. Στα 100μ μικτής ο Βαζαίος θα μπορέσει και πάλι να διεκδικήσει μια θέση στον ημιτελικό ή ακόμα και τον τελικό καθώς όλα θα κριθούν μέσα σε ελάχιστα εκατοστά ενώ οι εμφανίσεις του θα ολοκληρωθούν με το αγώνισμα των 200μ πεταλούδας όπου αναμένεται να ανέβει πολλές θέσεις στην κατάταξη (33ος με χρόνο 1.59.88) καθώς ο επίσημος χρόνος που έχει δηλωθεί δεν είναι σε καμία περίπτωση ανάλογος των ικανοτήτων του.

Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ βρίσκεται αρκετά ψηλά στη λίστα για τα 50μ ελεύθερο που η entry list τον βρίσκει στην 15η θέση (21.47) αλλά τα ονόματα που βρίσκονται πίσω από τον Έλληνα πρωταθλητή σίγουρα δε τον αφήνουν να επαναπαυτεί καθώς όσο κοντά βρίσκεται μια πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης τόσο επικίνδυνος είναι ένας αποκλεισμός. Στα 100μ ελεύθερο ο στόχος του ημιτελικού θα είναι αυτός που θα τον κάνει να ξεπεράσει τον εαυτό του καθώς με την ατομική του επίδοση (48.08) βρίσκεται στην 32η θέση. Σαφώς δυσκολότερο έργο αναμένεται να έχει ο Κρίστιαν στα 50μ πεταλούδας όπου ακόμα και ο ημιτελικός αναμένεται να κλείσει κοντά στα 23 δευτερόλεπτα αλλά σίγουρα παραμένει ο στόχος μιας νέας Πανελλήνιας επίδοσης (23.70 από τον Βαζαίο με τον Γκολομέεβ να έχει προσωπική επίδοση 23.74)

Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμμετοχή του Απόστολου Παπαστάμου, του νεότερου Έλληνα αθλητή στη φετινή διοργάνωση, που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τόσο υψηλού επιπέδου διοργάνωση και μάλιστα σε επίπεδο ανδρών-γυναικών. Οι εμπειρίες που θα αποκομμίσει ο Έλληνας πρωταθήτής (Πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία Νέων το περασμένο καλοκαίρι) θα αποδειχτούν πολύτιμες για την καριέρα του. Είναι δεδομένο πως οι παραστάσεις που θα κερδίσει μαζί με τους τρεις έμπειρους συναθλητές του αλλά και η συνύπαρξή του σε απαιτητικά αγωνίσματα όπως τα 200μ ύπτιο, τα 200μ και τα 400μ μικτής ατομικής με τους κορυφαίους ευρωπαίους κολυμβητές θα του δώσουν μεγάλη ψυχολογική ώθηση ενώ δεν αποκλείεται να συνεχίσει να καταρρίπτει τα εθνικά ρεκόρ της κατηγορίας του.

Καλή επιτυχία σε όλους!

Βασίλης Δεμέτης

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA