Γράφει ο Βασίλης Δεμέτης

Τρεις ακόμα Ελληνικές συμμετοχές στο 17ο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης στη Βουδαπεστη, κατά την τρίτη προκριματική ημέρα των αγώνων. Στο πρώτο αγώνισμα της ημέρας, τα 50μ πρόσθιο, ο Γιάννης Καρπουζλής πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση και με χρόνο 28.07 κατέλαβε την 33η θέση της κατάταξης.

Στις πρώτες θέσεις του αγωνίσματος, η παρουσία και η πολύ καλή επίδοση του νοτιοαφρικανού Van Der Burg που απουσίασε στα 100μ είχε σαν αποτέλεσμα ο Αdam Peaty να “δείξει τα δόντια του” από το πρωί, να πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ και να “φλερτάρει” με μια επίδοση κάτω από τα 26 δευτερόλεπτα που θα γράψει ιστορία.

Ο Βρετανός έδειξε και στα 100μ ότι βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση αν και δεν πιέστηκε τόσο ώστε να χρειαστεί να σπάσει το δικό του ρεκόρ αλλά σε αυτό το αγώνισμα,το μόνο που δεν κολύμπησε στους περυσινούς ολυμπιακούς αγώνες, ο ανταγωνισμός τον οδήγησε σε μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση.

Στο δεύτερο αγώνισμα της ημέρας,τα 200μ ελεύθερο γυναικών,φαίνεται πως θα έχουμε μια γιγαντομαχία με πρωταγωνίστριες τις Ledecky, Pelegrini και Hoszu να διεκδικούν την κορυφή. Τα 200μ. πεταλούδας των ανδρών ήταν το τρίτο αγώνισμα της ημέρας με την παρουσία του Στεφάνου Δημητριάδη να μη δικαιώνει τις προσδοκίες μας για μια ανταγωνιστική παρουσία και τη διεκδίκηση μιας θέσης στον απογευματινό ημιτελικό.

Ο χρόνος του Δημητριάδη,1.59.07, τον έφερε στην 24η θέση,αρκετά μακριά από τους χρόνους που μας έχει συνηθίσει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις που έχει δώσει το παρών και σίγουρα μακριά από τις ατομικές του επιδόσεις καθώς ο χρόνος που έκλεισε την 16αδα του αγωνίσματος, 1.56.71, ήταν σίγουρα μέσα στις δυνατότητες του.

Στο επόμενο και τελευταίο αγώνισμα του προγράμματος,τα 800μ ελεύθερο, είχαμε την πρώτη συμμετοχή του “βενιαμίν” της Ελληνικής αποστολής, του Δημήτρη Νέγρη, που με χρόνο 8.05.88 κατέλαβε την 24η θεση.

Ο Νεγρης είχε την πρώτη του εμπειρία από τέτοια διοργάνωση, και έδειξε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός αν και δεν κατάφερε να πλησιάσει την ατομική του επίδοση (8.01.24) σε μια απόσταση που μια μικρή απόκλιση στον ρυθμό του αθλητή μπορεί να του ανεβάσει ή να του βελτιώσει τον τελικό του χρόνο κατά πολύ. Στο αγώνισμα αυτό η παρουσία των Sun, Paltrinieri, Aubock και Detti υπόσχονται έναν συγκλονιστικό τελικό που θα είναι ανοιχτός μέχρι και τα τελευταία μέτρα.